Hoofddorpse coffeeshop Superfly blijft voorlopig dicht

Hoofddorpse coffeeshop Superfly blijft voorlopig dicht
Superfly.
© Cyclomedia
Hoofddorp

Coffeeshop Superfly in Hoofddorp blijft voorlopig dicht. Dat leidt Haarlemmermeers burgemeester Onno Hoes af uit een uitspraak van de voorzieningenrechter van rechtbank Noord-Holland.

Die heeft donderdag het verzoek van de Hoofddorpse coffeeshop om een tijdelijke gedoogvergunning afgewezen, meldt de gemeente Haarlemmermeer in een persbericht.

De exploitant zou de shop al op woensdag 8 mei hebben gesloten, omdat hij anders strafvervolging riskeerde wegens handel in drugs zonder gedoogverklaring.

Deze verklaring voor de verkoop van softdrugs en de exploitatievergunning waren namelijk op 1 mei verlopen. Superfly heeft de aanvraag voor een nieuwe exploitatievergunning te laat ingediend, aldus de gemeente.

Burgemeester Hoes was sowieso van plan om een aangevraagde vergunning te weigeren, omdat Landelijk Bureau Bibob een negatief advies heeft gegeven over de exploitant van Superfly. In april werd in de coffeeshop een te grote handelsvoorraad aangetroffen.

,,De coffeeshopbranche is gevoelig voor criminele inmenging. Het gedogen van een coffeeshop zonder exploitatievergunning en gedoogverklaring is daarom onwenselijk’’, verklaart Hoes. Hij is ’zeer tevreden’ over de uitspraak.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie