Massaal onthaal voor Duncan Laurence op Schiphol [video]

© ANP
SCHIPHOL

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence kreeg zondag een uitzinnig onthaal bij zijn aankomst op Schiphol. De paar honderd fans die hem stonden op te wachten, reageerden met veel gegil en gejuich toen de zanger door de schuifdeuren kwam. Daar begroette hij als een van de eersten zijn oma met een dikke knuffel.

Vervolgens baande hij zich een weg door de menigte naar buiten, waarbij hij poseerde voor de massaal verschenen pers, handen schudde, met mensen op de foto ging en bloemen en cadeautjes aannam. De fans - waarvan velen zich in rood-wit-blauw of oranje hadden gestoken - scandeerden "Duncan, Duncan, Duncan" en volgden hem totdat hij in de bus stapte.

De winnaar van het Eurovisiesongfestival landde rond 16.45 uur op de luchthaven. Voordat hij zijn fans begroette, stond hij eerst de pers te woord.

Behalve zijn trotse oma waren er nog meer familieleden en vrienden naar de luchthaven afgereisd. "Bizar", noemde achternichtje Naomi Olk het dat hij heeft gewonnen. "We hadden het allemaal eigenlijk wel een beetje verwacht. Maar het is onwerkelijk dat het nu realiteit is."

Lees ook: Duncan Laurence wint Songfestival, steden willen evenement binnenhalen [video]

Alle aandacht is nog wel even wennen. "Iedereen is hier voor Duncan. Als hij dan toch nog even een knuffel komt geven dan voelt het net alsof hij gewoon Duncan is, in plaats van Duncan Laurence de artiest", aldus Olk. "Hij is niet meer alleen van ons."

Lees ook: Van bekend worden naar bekend blijven: 14 tips voor Duncan Laurence

Duncan Laurence wordt door fans onthaald op luchthaven Schiphol.
© ANP
Duncan Laurence wordt door fans onthaald op luchthaven Schiphol.
© ANP
Duncan Laurence wordt door fans onthaald op luchthaven Schiphol.
© ANP

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.