Zware crash Romy Monteiro op circuit Zandvoort [video] [update]

© ANP
© ANP
© ANP
1/3
Zandvoort

Zangeres en musicalster Romy Monteiro is zondag gecrasht op het circuit van Zandvoort. Daar zijn de Jumbo Racedagen aan de gang. Monteiro deed mee aan de Ladies GT Race. ,,Gelukkig kwam ze met de schrik vrij", liet Jumbo zondagavond weten.

Monteiro werd na de crash naar een ziekenhuis gebracht. Ambulancebroeders waren bijna een kwartier bezig Monteiro te stabiliseren, voordat zij op een plank de ambulance in kon worden getild en werd afgevoerd. Volgens omstanders klaagde zij over pijn in haar nek.

Een woordvoerster van Jumbo liet eerder op de dag weten dat Monteiro ’continu bij kennis is geweest en dat het standaard-procedure is, dat zij ter controle naar het ziekenhuis is gebracht. We nemen altijd het zekere voor het onzekere.’

Hier is de crash te zien.

Lees ook: Ook een klein autootje kan pijn doen, blijkt bij Ladies GT Cup

Sandra Schuurhof

Tijdens de racedagen kreeg vrijdag ook presentatrice Sandra Schuurhof een ongeval op het circuit. Zij maakte een oefenrondje toen het mis ging. Met hoge snelheid vloog ze uit de bocht en reed ze de auto total loss. De Hart van Nederland-presentatrice is flink geschrokken, maar maakt het verder goed.

Van de crash van Schuurhof werden deze beelden gemaakt.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.