Nieuwe naam begraafplaats Zandvoort wordt onthuld

Haarlem

Tijdens het Weekend van de Begraafplaats, vanaf vrijdag tot en met zondag, wordt de nieuwe naam van de Algemene Begraafplaats in Zandvoort onthuld. Dit gebeurt zaterdag om 10.30 uur.

Verder zijn er vrijdag om 19 uur en zaterdag om 11 uur rondleidingen langs de historische graven. In de aula is er een expositie over bijzondere graven en zijn de graftrommels bezichtigen. Het gratis boekwerkje ’100 jaar begraafplaats’ ligt er tot 12.30 uur.

Yarden Crematorium Haarlem en Begraafplaats Akendam aan de Vergierdeweg houden zaterdag een open dag voor geïnteresseerden. De begraafplaats is geopend van 12 tot 15 uur.

De Joodse begraafplaats in Overveen is komend weekend ook geopend. Deze intieme Joodse begraafplaats van de Neie Kille, gesticht in 1797 door Hoogduitse Joden uit Amsterdam, kent eeuwigdurend grafrecht. Zondag worden tussen 14 en 17 rondleidingen gegeven.

De gemeente Heemstede en de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB) organiseren vrijdagavond en zaterdag verschillende activiteiten op de Algemene begraafplaats aan de Herfstlaan.

Zangeres Helen Botman en zanger/gitarist Peter van Vleuten geven vrijdag om 19 uur met een bijzonder optreden, speciaal afgestemd op het thema van dit jaar: ’Een plek vol verhalen’.

Dit optreden duurt tot ongeveer 21.30 uur. En zaterdag houdt Marc de Bruijn namens de HVHB in de aula op de begraafplaats om 13 en om 15 uur lezingen.

Hij zal ingaan op bekende en onbekende Heemstedenaren die rusten op de Herfstlaan. Aansluitend aan de lezing is er een korte rondleiding over de begraafplaats met Marc de Bruijn en Jos Willemse van de begraafplaats. Aanmelden voor de lezing en rondleiding is niet nodig: in de aula is plaats voor honderd mensen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.