Mini-klassieker Ajax-Feyenoord gestaakt wegens opstootje [video]

AMSTERDAM

De kampioenswedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 is in de eerste helft gestaakt. Op de hoofdtribune van De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax, brak een opstootje uit. Ouders en kennissen van spelers van Feyenoord werden belaagd door fans van Ajax. Feyenoord kreeg een grote kans en de meegereisde toeschouwers begonnen daarom te juichen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De wedstrijd was ruim een half uur bezig. De spelers gingen vervolgens naar de kleedkamers en niet veel later besloot de scheidsrechter het duel te staken.

"Binnen werd door Feyenoord vastgesteld dat de veiligheid van spelers, familieleden van spelers en andere genodigden van Feyenoord niet gewaarborgd kon worden", meldt de Rotterdamse club in een verklaring.

Rond 16.15 uur verlieten de Rotterdammers het complex van Ajax. Edwin van der Sar, algemeen directeur van de Amsterdamse club, kwam nog even poolshoogte nemen bij de spelersbus. "Alle aanwezige betrokkenen van Feyenoord hebben uiteindelijk veilig en ongedeerd het sportpark kunnen verlaten", aldus de club.

De jeugdteams van Ajax en Feyenoord maken samen uit wie er kampioen wordt. Feyenoord heeft aan één punt voldoende voor de titel. Er was op het moment dat de ongeregeldheden uitbraken nog niet gescoord.

Ajax onder 19 wordt gecoacht door John Heitinga, Dirk Kuijt heeft Feyenoord onder 19 onder zijn hoede. Kuijt mengde zich ook tussen beide kampen op de tribune, in een poging de boel te sussen.

Fans van Ajax en Feyenoord zijn in de eredivisie al jaren niet welkom in elkaars stadion. Beide partijen waren juist in gesprek over een eventuele opheffing van dat verbod.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen