Telstar-ster gaat internationaal: Terell Ondaan met Guyana naar Gold Cup

Telstar-ster gaat internationaal: Terell Ondaan met Guyana naar Gold Cup
Velsen-Zuid

Telstar-speler Terell Ondaan gaat met Guyana naar de Gold Cup. De 25-jarige aanvaller uit de Zaanstreek zit voor het eerst bij de selectie en kan deze week zijn debuut maken in de oefenwedstrijd tegen Burmuda.

Ondaan werd geboren in Amsterdam, maar heeft ook een Guyanees paspoort. De oud-speler van onder meer Willem II, Excelsior en PEC Zwolle speelde eerder voor Nederland onder de 18 en 21, maar omdat hij geen wedstrijden voor het ’grote’ Oranje heeft gespeeld kan hij uitkomen voor Guyana. De nationale ploeg van het Caribische land speelt aanstaande vrijdag een oefenwedstrijd tegen Bermuda.

Het nationale team van Guyana maakt deze zomer zijn debuut op de CONCAF Gold Cup, dit is het belangrijkste landentoernooi voor landen uit Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caraïbische gebied. Guyana zit in de poule met de Verenigde Staten, Trinidad & Tobago en Panama. De eerste wedstrijd is volgende week woensdag tegen de Verenigde Staten.

Het toernooi wordt gehouden in de Verenigde Staten, Costa Rica en Jamaica. Guyana speelt zijn poulewedstrijden in Minnesota Ohio en Kansas.

Terell Ondaan is bezig aan zijn tweede periode bij Telstar. In 2013 kwam hij op amateurbasis over van AZ, waarna hij na drie goede wedstrijden werd overgenomen door Willem II. Afgelopen seizoen kwam hij tot dertien doelpunten in dertig wedstrijden voor de witte leeuwen.

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie