Grote zoekactie naar vermiste vrouw uit Beverwijk in duingebied IJmuiden blijft zonder resultaat [update]

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

1 / 6
IJMUIDEN

Ruim veertig hulpverleners hebben in de nacht van donderdag op vrijdag gezocht naar een vermiste vrouw in IJmuiden. Ook is er vrijdag tot eind van de middag gezocht. Het zoekgebied was het duingebied tussen het strand en de Westonstraat. Er werd niemand aangetroffen.

De 55-jarige vrouw uit Beverwijk waar naar werd gezocht was als vermist opgegeven en haar auto werd in de Westonstraat aangetroffen. Volgens een politiewoordvoerder is de persoon in kwestie al eens eerder in zorgwekkende toestand uit beeld geraakt en werd daarom besloten om een zoekactie op touw te zetten.

De hulpdiensten verzamelden op de Westonstraat, maar men kon het gebied nog niet in omdat het met een speurhond werd uitgekamd. Agenten waren zich ondertussen met kaarten en smartphones aan het oriënteren. Later kon er wel gezocht worden en ging de reddingsbrigade met twee boten het Kennemermeer op. Hier hebben ze de waterkant afgezocht.

Twee uur later werd de actie zonder resultaat beëindigd. De politiewoordvoerder liet weten dat vrijdag verder gezocht zal worden.

Hulpdiensten zoeken vrijdag verder

[update 10.55 uur] Vrijdagochtend is een Burgernetoproep uitgestuurd in IJmuiden waarin wordt gevraagd uit te kijken naar de vrouw, de 55-jarige Beverwijkse Judith. Het gaat om een magere blanke vrouw met blauwe ogen en blond/grijs halflang haar. Gevraagd wordt om te bellen met 112 bij aantreffen van deze vrouw. De omgeving waarin wordt gezocht is opnieuw het gebied rondom de Westonstraat.

Inmiddels zijn hulpdiensten vrijdagmiddag weer druk op zoek in het gebied.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

[update 14.55 uur] De zoekactie heeft nog niets opgeleverd. De boten zijn inmiddels weer aan de kant. Mogelijk wordt er nog met politiepaarden verder gezocht in het gebied.

[update 16.50 uur] De zoektocht is eind van de middag opnieuw gestaakt. Volgens de politie zijn er te weinig aanknopingspunten om verder te zoeken. Zodra er meer aanwijzingen zijn, kan worden besloten om opnieuw te zoeken.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.