Premium

Complimenten van lezers: Na twintig jaar nog garantie

1/2

Complimenten van lezers.

Niek Sjaardema uit Bovenkarspel maakt een afspraak voor het wisselen van de winterbanden. Die liggen opgeslagen bij Profile Tyre Center Kossen in Zwaagdijk-Oost. Er blijkt een lastig probleem: de banden zijn onvindbaar. De medewerker aan de balie weet niet goed wat hij er mee aan moet. Na twee weken ergernis en onzekerheid belt echter de eigenaar met een voorstel voor nieuwe velgen en andere banden. Direct wordt er een afspraak gemaakt en alles wordt keurig én zonder kosten opgelost. „Ondanks het eerdere, ontevreden gevoel, toch een compliment voor deze oplossing.”

Intratuin Beemster

De twee mooie (dure) photinias (Red Robin) die Judith van Wegen uit Hoorn mei 2016 had gekocht bij tuincentrum Intratuin Beemster in Zuidoostbeemster sloegen niet lekker aan. „De heer Waterhout adviseerde ons om het nog even een jaartje aan te kijken, maar helaas gingen beide bomen dood. Onlangs konden we geheel kosteloos twee nieuwe photinias ophalen. Heel goede service van dit tuincentrum! Nu maar hopen dat het met deze boompjes beter gaat.”

Streker Tegelhuis

Twintig jaar oud is de kraan met bovenuitloop als een scheur in de bovenbocht veel lekkage-overlast geeft. Wim Oussoren uit Hoorn neemt dan contact op met Streker Tegelhuis in Hoogkarspel waar de kraan destijds was gekocht. Op verzoek stuurt meneer Oussoren een foto van de kraan en hoort van Ton Vertelman dat hij gaat bekijken of hij kan helpen. Een week later wordt een pakje uit Denemarken bezorgd met een nieuwe boven-uitloop. Betalen hoeft niet, daarom moet Streker Tegelhuis hier beslist even in het zonnetje worden gezet.

Jansen Blokhuizen

In de voorbije tien jaar heeft Rien van Smeerdijk uit Limmen van het tuinhuisje meermalen rot geworden hout vernieuwd. Hij is schilder geweest en kan dat goed. Maar vorig jaar werd het aan één zijde te gek en zag hij er geen gat meer in. Meneer Van Smeerdijk nam contact op met de leverancier, Jansen Blokhuizen in het Gelderse Etten. Die bleek bereid om uit coulance al het benodigde materiaal te leveren, kosteloos. „Dit vonden wij een geweldige tegemoetkoming. Inmiddels staat het tuinhuis er weer netjes bij. Een warme douche voor Jansen Blokhuizen.”

Kennemer Theater

Hannah van Dok-Koning uit Heemskerk geeft Kennemer Theater in Beverwijk een groot compliment. Met haar vierjarige dochter wilde ze de voorstelling Kleine Zeemeermin volgen. In de zaal een stel tieners op hun stoelen, maar ook weer niet. Wat bleek: niet Kleine Zeemeermin speelde maar Kruistocht in Spijkerbroek. Ze was een maand te vroeg, haar kaartjes waren voor een maand later! Dochterlief huilen, mam ongelukkig. Maar het theater maakte alles goed. „Toen we bij de garderobe stonden om onze jassen weer op te halen kwam de meneer van de balie naar ons toe: of we niet ook naar Kruistocht in Spijkerbroek wilden? Gratis, uit coulance.” Weliswaar voor iets oudere kinderen, maar het werd een heerlijke voorstelling. „Hoewel sommige stukken erg spannend waren (en er nogal wat kinderen in dood gaan...) hebben we er beiden van genoten. Ik kan hem iedereen aanraden.”

Hunkemöller Den Helder

Een pluim van Ellen Hubenaar-Scheffer uit Den Helder voor Hunkemöller in haar stad. Afgelopen najaar kocht zij daar twee bh’s, waarvan na een maand of drie de beugels door de stof begonnen te prikken. „Terug in de winkel werd zeer vriendelijk en serieus gereageerd. Later kon ik, kosteloos, twee nieuwe bh’s komen halen. Geweldig Hunkemöller!”

Uw compliment?

Heeft u ook een compliment? Mail het ons en vergeet niet uw woonplaats te noemen.

Ombudsman nieuwsbrief

Durk Geertsma en Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.