Premium

Weekendontbijt in Heemstede: ’De rest van de week moet ook plezierig zijn’

Weekendontbijt in Heemstede: ’De rest van de week moet ook plezierig zijn’
Erika Wilders en Frank Meeboer.
© Foto Toussaint Kluiters
Heemstede

In de serie ’Lekker Weekend’ schuiven we wekelijks ergens aan voor het ontbijt. Deze keer is dat in Heemstede bij Erika Wilders en haar echtgenoot Frank Meeboer.

Erika en Frank zijn beiden afkomstig uit Amsterdam. Ze zijn dertig jaar getrouwd en wonen even lang in Heemstede. Hun zoons Daniël (28) en Ingmar (25) zijn het huis uit.

Op tafel: Broodjes, croissants, thee, verse jus d’orange, kaas, gekookte eieren, aardbeien en blauwe bessen. „En jam, zelfgemaakt door ons buurmeisje Iris. Dat is heerlijk”, zegt Erika. „Meestal ontbijten we praktischer dan nu vanwege ons werk.” Frank: „Dan nemen we yoghurt met cruesli en fruit of maken een gezonde smoothie. Maar als we tijd hebben, zoals nu, ontbijten we uitgebreider.”

Indeling van het weekend: Frank: „We kunnen moeilijk van tevoren plannen, omdat we nooit weten of Erika aan het werk is. En er kan ook een melding binnenkomen voor een uitvaart. Dan moet Erika op stel en sprong weg naar een familie.”

Erika: „Ik ben 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar. Daarom leven we echt bij de dag.”

Frank: „We timmeren ons weekend niet al ver van tevoren dicht.”

Erika: „Ik vind dat een fijn aspect van mijn werk. Ik houd van onregelmatigheid. Een baan van 9 tot 5 en altijd op dezelfde plek is niks voor mij.”

Omdat ze moeilijk van tevoren iets kunnen plannen, beslissen zij vaak op zaterdagochtend hoe hun weekend eruit gaat zien. „We kijken dan in de krant en op de tablet wat er in Haarlem en omgeving te doen en te zien is”, zegt Frank.

Erika: „We vinden het leuk om naar een stad te gaan. Haarlem, een markt in Amsterdam, Delft, Leiden…”

Frank: „We stappen soms ook op de fiets voor ons vaste rondje door Haarlem. Langs de Botermarkt voor een haring, naar onze favoriete kledingwinkel Bradley’s waar ze ook koffie schenken, en eindigen bij mooi weer op het terras van Het Kantoor. Dat is een leuke kroeg. We houden er ook van om een filmpje in de Toneelschuur te pakken.”

Erika: „Het theater heeft voor ons niet zoveel zin, omdat je dat ver van tevoren moet bespreken. En dat is in ons geval lastig, omdat je soms op het laatste moment moet afzeggen.”

Frank: „Naar popconcerten, bij voorbeeld in Het Patronaat in Haarlem en Paradiso in Amsterdam, gaan we ook graag toe.”

Het echtpaar maakt af en toe ook een motorritje. Ze hebben beiden een motor. Favoriete bestemming is hun vakantiehuisje in De Betuwe, waar ze het hele jaar rond ook menig weekend doorbrengen.”

Minder leuk aan het weekend: Frank: „Tja.. kan ik eigenlijk niet benoemen.”

Erika: „Komt ook doordat het bij ons niet alleen om het weekend gaat om iets leuks te ondernemen. Onze filosofie is dat het de rest van de week ook plezierig moet zijn. Wat het weekend betreft zitten we niet vastgebakken aan de zaterdag en zondag. Het komt in tegenstelling tot de meesten ook voor dat we bij voorbeeld op een dinsdag of vrijdag vrij zijn. Gaan we er dan op uit. Weekendgevoel blijft bij ons niet beperkt tot het weekend.”

Fijn aan deze dagen: Erika: „Dat er regelmatig een vorm van ontspanning is. Ik houd ook erg van stilte. Even niks. Ik lees graag. En doe ook aan improvisatietoneel. Dat doe ik bij een club die ’Uit je stoel’ heet. Dat is gaaf.”

Ook meedoen aan deze rubriek? vrij@hollandmediacombinatie.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.