Hillegom verliest ware thriller van Assendelft en degradeert

Hillegom verliest ware thriller van Assendelft en degradeert
Doelman van Hillegom gaat in de fout en Assendelft maakt 2-2
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Hillegom

Hillegom degradeerde maandag na een ware thriller naar de tweede klasse. Na een 2-2 eindstand werd in de verlenging met 3-5 verloren van Assendelft.

Het was niet het afscheid dat Frank de Groot wilde hebben. Na het handje schudden met de arbitrage en de tegenstanders wilde De Groot niet met de pers praten.

,,Frank verdient dit ook niet na zo’n carrière. Een rotmanier om te stoppen”, zei Jim Pijpers, die er wel een jaartje aan vastplakt. ,,Vorig jaar ontsnapten we aan degradatie. Nu is het over en uit. Zo is voetbal. De doelstelling is wel om snel terug te keren op dit niveau”, aldus de bijna 30-jarige.

Later op de avond was de teleurgestelde De Groot wel aanspreekbaar. ,,Ik had het leuker willen afsluiten. De verwerking zal nog wel even duren. We hebben het te vaak laten afweten. Dat ligt niet aan de tussentijdse trainerswissel.”

Het duel was pikant. Beide ploegen hadden elkaar vorig seizoen in de finale van de nacompetitie moeten treffen. Assendelft wilde de wedstrijd op een andere dag spelen vanwege het overlijden van erevoorzitter Wim Hooijschuur.

De finalisten slaagden er niet in om overeenstemming te bereiken over een andere datum, waarna de KNVB besloot de wedstrijd op geplande dag te handhaven. Assendelft weigerde en Hillegom bleef eersteklasser.

Assendelft begon furieus. Jesse Schleeper raakte in de eerste minuut al de paal na verkeerd opstellen van verdediger Mike van Veen. In de tweede minuut was Schleeper weer Van Veen de baas. Nu was het wel raak: 0-1. Lang kon Assendelft niet genieten. Aidan Ryan kapte zijn tegenstander uit en scoorde in de korte hoek de 1-1.

De thuisploeg boog zelfs de achterstand om in een voorsprong. Een vrije trap van Jeroen Dedel werd tot hoekschop verwerkt. Pijpers slingerde hoog voor, De Groot kopte terug en via Danny van de Berg kon Jasper van Trigt er 2-1 van maken.

In de tweede helft leed De Groot balverlies maar keeper Dinant Chandie Shaw kon met zijn voet redding brengen op een inzet van Schleeper. Na een uur spelen zag de sluitpost er slechter uit.

Shaw liet zich in de lucht aftroeven door Ron van de Valk: 2-2. ,,Normaal fluit een scheidsrechter binnen een straal van vijf meter van het doel. Dinant moet die bal gewoon wegstompen”, had De Groot gezien.

Het was aan keeper Jorrit van Hoolwerff te danken dat het verlenging werd. Met een geweldige save redde de doelman van Assendelft na een poging van Van Trigt. En in de slotminuut telde iedereen de snoeiharde kopbal al van invaller Joris van Dongen.

Maar opnieuw was Van Hoolwerff de held. In de eerste helft van de verlenging maakte Robin Herle 2-3. Joris van Dongen scoorde 3-3. In de tweede helft van de verlenging benutte Mike Jalink een strafschop na een overtreding van Frank de Groot.

,,Ik pakte hem buiten het strafschopgebied en liet op het juiste moment los. De scheidsrechter was resoluut en gaf een vrije trap. Zijn assistent zag er vanaf dertig meter afstand een penalty in”, aldus De Groot. In de slotminuut zorgde Schleeper voor de 3-5 en de definitieve nekslag voor Hillegom.

,,Het lag niet aan de arbitrage. We hebben kansen genoeg gehad. Als die bal een minuut voor tijd er in gaat, is het klaar. ”, zei de 37-jarige De Groot, die in het tweede elftal gaat spelen.

De Groot speelde vanaf zijn zeventiende jaar in het eerste van Concordia, dat later fuseerde met vv Hillegom. Na acht jaar Ter Leede was De Groot de laatste vijf jaar weer actief bij sv Hillegom.

Hillegom-Assendelft 3-5

2. Schleeper 0-1, 4. Ryan 1-1, 25. Van Trigt 2-1, 60. Van de Valk 2-2, 93. Herle 2-3, 101. Van Dongen 3-3, 111. Jalink (pen) 3-4, 120. Schleeper 3-5.

Hillegom: Candie Shaw, Angevaare, Van de Berg, De Groot, M van Veen, De Jong, Pijpers (75. Van Dongen), Van Gurp (91. Arendse), Ryan (82. Van Dooren), Van Trigt (68. N. van Veen), Dedel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen