Premium

Tent testen bij show outdoorwinkel Soellaart in Haarlem: ’Een echtpaar heeft hier vannacht geslapen’

Tent testen bij show outdoorwinkel Soellaart in Haarlem: ’Een echtpaar heeft hier vannacht geslapen’
Tenten bekijken bij de outdoorshow van Soellaart.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

De show van outdoorwinkel Soellaart aan de Kleverlaan in Haarlem is een goede mogelijkheid om tenten uit te proberen.

Een stel ging daarin volgens een medewerker van de winkel wel erg ver. ,,Een echtpaar heeft hier vannacht ook geslapen. Ze waren op zoek naar een nieuwe tent en nu konden ze die een nachtje uit proberen.”

Ze sliepen te midden van medewerkers die ervoor moesten zorgen dat de tenten ongeschonden de nacht door kwamen. ,,We zijn zondag ruim vier uur bezig geweest om alles op te zetten.”

De show op Tweede Pinksterdag biedt een behoorlijk beeld van wat er in tentenland op dit moment te koop is. Er staan rond de tweehonderd tenten. Van grote gezinstenten tot piepkleine exemplaren.

De peuter die enthousiast roept dat ze in de kleinste tent is geweest, heeft niets teveel gezegd. De kleinste tent is slechts 1 meter 30 lang. Iets voor de echte doorzetters, weet de medewerker. ,,Dat is een tent voor de wandelaars en fietsers die niet teveel willen meenemen.”

Cynthia en Jasper twijfelen tussen twee tenten. De een is van katoen, dus koeler op warme dagen. De ander is van kunststof en voldoet ook aan allerlei eisen. Die laatste staat nog niet op tijdens de show. ,,Jullie kunnen hem ook zelf even opzetten”, raadt de medewerker aan.

Dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Enthousiast gaat het tweetal aan de slag. Het is even zoeken, maar als ze eenmaal weten waar de stokken precies moeten, staat de tent binnen twintig minuten.

,,Dat is mooi, want we blijven meestal twee nachten op dezelfde plek en gaan dan weer verder’’, vertelt Cynthia. ,,Dan is het fijn als we niet zo lang bezig zijn met opzetten.”

Hun werk trekt de aandacht van andere bezoekers die een kijkje in de tent nemen om te zien of hij ook bij hun wensen past. Wat is de beste plek om je hoofd ’s avonds neer te leggen? Wat kun je er allemaal in kwijt? Kamperen is al lang niet meer alleen voor mensen die terug naar de basis willen en daarbij best een beetje willen afzien.

,,Het wordt allemaal steeds luxer en comfortabeler. Zeker als je kijkt naar de luchtbedden is het de laatste jaren veel beter geworden”, aldus de medewerker die ook toegeeft dat voor haar het slapen tijdens het kamperen nog weleens lastig is.

Even dreigt de wind roet in het eten te gooien. Bij een van de tenten staan de haringen niet goed in de grond en de ingang staat precies op de wind. Dat maakt dat een windvlaag de tent bijna meeneemt. Gelukkig kan dat net op tijd worden voorkomen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.