Cricketteam Bloemendaal niet beloond voor goede optredens tegen Punjab en VVV

Bloemendaal

Ook competitieronde nummer zeven en nummer acht hebben Bloemendaal geen punten opgeleverd.

Al zal de manier waarop werd gestreden tegen Punjab (zaterdag) en VVV (maandag) de Bloemendaalse burger moed hebben gegeven. Want beide opponenten staan in de top drie van de hoofdklasse.

Zaterdag ging het in eigen huis onfortuinlijk mis tegen Punjab. Bloemendaal startte met batten en kwam tot 149 all-out. Geen monsterscore, maar een verdedigbaar totaal gezien de regen de wedstrijd had teruggebracht tot twee maal 35 overs.

In de tweede innings liet Punjab zien dat het over een aantal topspelers beschikt. Terwijl thuisploeg Bloemendaal het moest doen met een viertal dapper strijdende veertienjarigen, mepte de door de wol geverfde Rotterdamse battingside in een mum van tijd de benodigde 150 runs bijeen.

Zondag bleef koploper VVV Bloemendaal nipt de baas. De 206 runs die Bloemendaal in de eerste innings scoorde (Babu 102), bleken net niet voldoende. De D-L regeling bepaalde dat de 126 voor 4 in 35 gespeelde overs voor VVV volstonden voor de winst. Aanstaande zaterdag treft het nog altijd puntloze Bloemendaal in eigen huis Dosti 2, dat ook nog altijd op nul staat.

Dat ook Dosti nog zonder punten is heeft het mede te danken aan Rood en Wit dat zaterdag de Amsterdammers met gemak de baas bleef. In een kleddernat Haarlem kon pas om half vier met het duel worden begonnen. Van de 27 beschikbare overs kwam Dosti er slechts 25 in actie: 61 all-out.

Zondag leken in Utrecht de twee punten in de handen van Rood en Wit terecht te komen. Want de 109 all-out die thuisploeg Kampong met grote moeite had vergaard, zou toch niet volstaan? Dat deed het wel. Met de grootst mogelijke moeite werden de 60 runs gepasseerd. Toen was het voorbij: 62 all-out.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen