Premium

Softbalsters Terrasvogels zetten goede reeks door en winnen weer zeer eenvoudig

Softbalsters Terrasvogels zetten goede reeks door en winnen weer zeer eenvoudig
Santpoort-Zuid

In de Golden League blijft Terrasvogels uit Santpoort-Zuid opvallend sterk presteren.

Uit tegen Twins was er tweemaal eigenlijk geen sprake van een wedstrijd. Na de 8-0 zege werd het 10-2 in het tweede duel.

In de openingswedstrijd liet de Amerikaanse pitcher Jacquelyn Sertic nog maar eens haar klasse zien. Met tien keer drie slag en geen enkele vier wijd, gaf Sertic niets weg. Drie hits in zeven innings.

Daar moest Twins het mee doen. Bij Terrasvogels maakte Famke Gildemacher deel uit van de selectie. Net als Solange Starrenburg die de voorbije weken actief was, is Gildemacher afkomstig van Onze Gezellen waarmee Terrasvogels een samenwerkingsverband heeft.

In het tweede duel kwam Roos-Marijn Kramer als pitcher in actie. Ook zij heerste in Brabant. Yindi Beekveldt was gewoon weer van de partij. Geen handblessure dus voor het aanstormende talent. Karin Tuk maakte in de tweede wedstrijd een homerun.

In Schalkwijk was het krachtsverschil te groot tussen Hoofddorp Pioniers en thuisploeg FysioExpert Olympia Haarlem. Met twee recht toe recht aan zeges (8-1 en 5-1) verstevigde de titelverdediger de koppositie in de Golden League. In de eerste wedstrijd nam Virginie Anneveld een homerun inside the park voor haar rekening.

Het duurde lang voordat de goed geraakte bal was verwerkt en bij de thuisplaat arriveerde. Doordat de linksvelder van Hoofddorp Pioniers over de bal heen dook zoefde het ding richting de uiterste hoek van het veld. Daardoor had Anneveld voldoende tijd om het vermaarde rondje te maken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen