Voetbalsters beginnen met Van Es aan WK

Spelers van het Nederlands vrouwenelftal krijgen een rondleiding door stadion Stade Oceane, ter voorbereiding op de finale van het WK Vrouwenvoetbal.
© ANP
LE HAVRE

De Nederlandse voetbalsters beginnen woensdag om 15.00 uur met Kika van Es in de basis aan de eerste groepswedstrijd op het WK tegen Nieuw-Zeeland.

De linksback liep ruim een week geleden een gebroken middenhandsbeentje op en moest een operatie ondergaan. Van Es trainde een aantal dagen afzonderlijk van de groep, maar sloot vrijdag weer aan.

Ze blijkt fit genoeg om te starten tegen Nieuw-Zeeland, dezelfde opponent als vier jaar geleden in de openingswedstrijd van de 'Leeuwinnen' op het WK in Canada.

Bondscoach Sarina Wiegman kondigde al aan dat ze met haar sterkst mogelijke ploeg wil beginnen. Stefanie van der Gragt en Dominique Bloodworth vormen het centrale duo. Anouk Dekker, doorgaans een vaste waarde centraal achterin, zit vanwege een schorsing op de tribune.

Opstelling: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth en Van Es; Groenen, Van de Donk en Spitse; Van de Sanden, Miedema en Martens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees hier de verhalen over de Noord-Hollandse Leeuwinnen:

Thuis bij Oranje Leeuwin Lize Kop: ’Zag ze Ireen Wüst op tv, dan trok ze een schaatspak aan’ [video]

Op zoek naar de wortels van Oranje Leeuwin Renate Jansen: ’Nu doet ze soms ’tolletjes’ als ze scoort’ [video]

Inessa Kaagman: international van de Oranje Leeuwinnen uit een voetbalmaf gezin

Stefanie van der Gragt: vier zussen op voetbal en ’Steef’ haalde Oranje [video]

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© ANP Graphics

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen