Zonepanelen op dak bij 38 woningen Meerweidenlaan in Velsen-Noord

Zonepanelen op dak bij 38 woningen Meerweidenlaan in Velsen-Noord
Velsen-Noord

Aan de Meerweidenlaan in Velsen-Noord worden 38 woningen verduurzaamd.

Bedoeling is dat de na-oorlogse huizen energiezuiniger worden en ook comfortabeler. Zo komen er zonnepanelen op het dak.

De renovatie begint na de bouwvakvakantie. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor het einde van het jaar klaar. De klus begint met de komst van een bouwplaats bij de Meerweidelaan.

Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven wonen. Voor de momenten waarop ze even wat rust willen tijdens de werkzaamheden aan de woning, is een zogeheten ’rustwoning’ in de buurt ingericht.

,,De verwachtingen bij bewoners moeten kloppen, zeker als het om overlast gaat die sommige werkzaamheden onvermijdelijk met zich mee brengen”, stelt Martin Veerman van de Coen Hagedoorn Bouwgroep.

Bewoners

,,We zorgen er samen met Velison Wonen voor dat de bewoners gedurende het hele project goed blijven geïnformeerd over de gang van zaken.”

Hij tekende deze week een overeenkomst met woningcorporatie Velison Wonen. Dit gebeurde is aanwezigheid van vertegenwoordigers van Hooyschuur architecten, projectleiders en opzichters die bij het project betrokken zijn. Velison Woninggen heeft vorig jaar al woningen verduurzaamd in de Geelvinckstraat en omgeving.

Verwachting is dat na de aanpassingen aan de woningen het energieverbruik aanzienlijk daalt. Velison Wonen berekent de kosten voor de renovatie niet door in de huur. Voor de zonnepanelen rekent Velison Wonen een bijdrage in de servicekosten.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie