Technisch directeur Piet Buter weg bij Telstar: ’Ik heb de strijd verloren’

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Piet Buter is per direct weg als technisch directeur bij Telstar. Volgens Buter is er een onwerkbare situatie ontstaan.

Buter besloot woensdagavond zijn functie neer te leggen nadat Pieter de Waard volgens hem aangaf zelf de nieuwe trainer te willen aanstellen.

,,Ik denk dat ik met al mijn trainerservaring de juiste man ben om daar beslissingen over te nemen. Als de algemeen directeur dat dan zelf wil doen, dan accepteer ik dat niet.” Pieter de Waard was woensdagavond niet beschikbaar voor commentaar.

Lees ook: Onrust bij technische leiding Telstar: spelersbudget met ruim een kwart verlaagd

Mike Snoei vertrok vrijdag naar De Graafschap. Buter en De Waard hadden al langer een conflict. Het spelersbudget van de club ging wegens bezuinigingen van 835.000 euro naar 610.000 euro.

,,Ik denk dat we daarmee geen competitief elftal neer kunnen zetten. Ik streed ervoor om iets te weeg te brengen. Ik had de hoop dat de Raad van Commissarissen hier iets aan zou willen doen, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik heb de strijd verloren, dat kun je gerust stellen.”

Piet Buter was sinds 2017 technisch directeur. Hij blijft wel actief als scout van de Engelse club Southampton.

Het was de bedoeling dat Buter per volgend jaar zijn taken over zou dragen aan Sjaak Lettinga. Het is nog onduidelijk of Lettinga nu eerder in dienst treedt.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen