Premium

Toine van Huizen gaat nog niet in op aanbieding van Telstar

Toine van Huizen gaat nog niet in op aanbieding van Telstar
Toine van Huizen.
© Archieffoto
Velsen-Zuid

Toine van Huizen laat de driejarige contractaanbieding van Telstar nog even links liggen. De verdediger wil de belangstelling van De Graafschap afwachten.

Van Huizen is transfervrij. Bij Telstar ging men er tot vorige week vanuit dat de verdediger zou bijtekenen. ,,Er ligt een driejarig contract met een relatief hoog salaris voor hem klaar”, vertelt Piet Buter.

,,Wij zouden graag zien dat Van Huizen de rol van Frank Korpershoek in de selectie overneemt. Hij is een speler met veel ervaring en gaat altijd voorop in de strijd.”

De situatie veranderde toen vorige week bekend werd dat Mike Snoei van Telstar naar De Graafschap vertrekt. De trainer gaf aan erg gecharmeerd te zijn van Van Huizen en hem graag mee te nemen.

Van Huizen geeft aan wel oren te hebben naar een avontuur in het oosten van het land. ,,De Graafschap is een heel mooie club, dat spreekt voor zich. Er is alleen nog weinig over te zeggen. Er speelt niets concreets. Ik ben ook erg blij met de aanbieding van Piet. Op dit moment ben ik op vakantie, daarna zal er snel meer duidelijkheid komen.”

Toine van Huizen speelt sinds 2013 in Velsen-Zuid. In 2010/11 speelde hij al eens op huurbasis voor de witte leeuwen.

De 29-jarige verdediger is zeer populair onder de fans van de club. Een aantal supporters roepen hem via sociale media op om bij te tekenen onder de hashtag #21muststay, een verwijzing naar het vaste rugnummer van Van Huizen.

De Telstar-verdediger is niet de enige speler die mogelijk vertrekt. Een buitenlandse club is momenteel in onderhandeling met Telstar over een afkoopsom voor aanvaller Terell Ondaan. De aanvaller, die vorig seizoen tot dertien goals in de eerste divisie kwam, komt momenteel met Guyana uit in de Gold Cup. Ook voor middenvelder Senne Lynen is interesse.

Het zijn hectische dagen voor technisch directeur Piet Buter. De td moet het voor komend seizoen met minder middelen doen, het spelersbudget gaat van 835.000 euro naar 610.000 euro. Ook is het aan Buter om een nieuwe trainer te vinden. ,,Tot op heden heb ik een lijst met negentien namen. De komende tijd gaan we ons verder oriënteren.”

Vorige week werd bekend dat Telstar zich heeft verzekerd van de Belgen Tuur Houben, Anthony Swolfs en de pas zeventienjarige Cas Dijkstra.

Keeper Swolfs komt over van KAA Gent, dat hem afgelopen jaar uitleende aan Waasland-Beveren. Middenvelder Houben speelde afgelopen seizoenen voor MVV. Beiden hebben getekend voor een jaar. Dijkstra speelde afgelopen seizoen bij hoofdklasser Hollandia in Hoorn.

Nick Plomper, de derde doelman afgelopen seizoen, heeft besloten om zijn loopbaan voort te zetten bij hoofdklasser Purmersteijn.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen