Premium

Strop dreigt voor tientallen sporters, Velserbroekse gymzaal De Springplank binnenkort definitief dicht

Strop dreigt voor tientallen sporters, Velserbroekse gymzaal De Springplank binnenkort definitief dicht
De Sprinkplank.
© Foto Fokke Zaagsma
Velserbroek

Tientallen vaste bezoekers van de Velserbroekse gymzaal De Springplank dreigen binnenkort 'dakloos' te worden. De zaal aan de Platbodem gaat komende zomer namelijk definitief dicht.

Of De Springplank straks ook wordt gesloopt, is volgens een woordvoerder van de gemeente Velsen nog niet duidelijk. Maar voor de vaste bezoekers moet sowieso een andere plek worden gezocht.

,,Met de sluiting van deze gymzaal willen wij kosten besparen’’, aldus de woordvoerder. ,,We hebben relatief te veel gymzalen in Velserbroek.

Alle gebruikers van De Springplank zijn tijdig geïnformeerd. Wij staan in contact met hen en zoeken alternatieven. Alleen voor sportschool TryForce en kinderopvang Partou is dat nog niet, of nog niet helemaal gelukt. Maar we hopen er uiteindelijk met iedereen uit te komen.’’

Hoop

Mede-eigenaar Elkan van Dijk van sportschool TryForce toont zich 'not amused' over de aangekondigde sluiting. Hij en zijn collega's Ronald Post en Bart Runia verzorgen drie avonden per week Krav Maga-lessen en fysieke training. De sportschoolhouders zijn al naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen. Zij hopen daarbij op steun van wethouder Bram Diepstraten, zegt Van Dijk.

,,Na maandenlang heen en weer gemail, konden wij vorige week eindelijk rond de tafel zitten met Sportloket Velsen. Dat verliep niet naar wens. Een optie die op tafel werd gelegd, is verhuizen naar 't Gymhuys in Santpoort-Zuid. Maar we willen liever in Velserbroek blijven. Omdat veel van onze klanten die nu lopend of fietsend naar ons toe komen als we naar 't Gymhuys zouden gaan veelal de auto zullen moeten pakken.’’

Bij TryForce sporten en trainen ongeveer zestig volwassenen en ook nog circa vijftig kinderen in Velserbroek. De sportschool is ook actief in Bodegraven en Hoofddorp, dus heeft in totaal meer leden.

Van Dijk zegt dat Sportloket Velsen nog met een andere optie kwam.

,,Ze hebben ons ook aangeboden gebruik te gaan maken van Het Polderhuis hier in Velserbroek. Wij zouden dan een derde van dat complex willen huren. Eventueel in combinatie met andere gebruikers. Meer ruimte hebben we ook niet nodig. Maar Sportloket wil alleen met ons in zee als we de hele zaal huren. Ze geven aan efficiënter met ruimte om te willen gaan, maar willen de sporthal niet in drie delen verhuren. Dat leidt tot leegstand óf hogere kosten voor de gebruikers. Ikzelf heb overdag een baan als zelfstandig bedrijfsadviseur. Het is al met al een vreemde gang van zaken. Daarom zouden wij graag zien dat de wethouder met ons een oplossing zoekt. In Velsen komt sport op de eerste plek, stelt de gemeente. Althans op papier. In de praktijk gaat het tot nu toe anders.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen