New Cool Collective, Trijntje Oosterhuis en Jules Deelder naar Haarlem Jazz & More

Boris van der Lek en Jules Deelder komen naar Haarlem Jazz & More.© Archieffoto

Leontien van Engelen
Haarlem

Jules Deelder, New Cool Collective en Trijntje Oosterhuis zijn enkele van de namen die in augustus acte de présence geven tijdens Haarlem Jazz & More.

Ook Glennis Grace, Tabitha, Leona Philippo en Jody Bernal treden op enig moment op 14, 15, 16 en 17 augustus op. Naast het hoofdpodium op de Grote Markt zijn er podia op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein en is de echte jazz te beluisteren in de Pletterij en de Grote of St.-Bavo Kerk.

Organisator Martijn Bevelander is in zijn nopjes met de line-up. ,,Voor een open en gratis festival is het uniek om zoveel bekende namen aan te trekken. Door de vrije sfeer en het prachtige decor van de Haarlemse binnenstad spelen artiesten hier graag.’’

De optredens in De Pletterij zijn op de donderdag- en vrijdagavond. Wie daar spelen wordt later deze maand bekend gemaakt.

Stadsdominee Tom de Haan nodigde het trio Under the Surface uit voor de jaarlijkse jazzdienst op zondagmorgen in de Grote- of St. Bavokerk tijdens Haarlem Jazz & More. Zie ook haarlemjazzandmore.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.