Haarlemmermeers wethouder Sedee: Geen ’plan B’ als Schuilhoeve in Badhoevedorp niet doorgaat

Bart Boele
Badhoevedorp

Er is geen plan B voor het geval de woonwijk Schuilhoeve in Badhoevedorp niet doorgaat. „Ik ga er van uit dat de wijk wordt gerealiseerd”, zegt Haarlemmermeers CDA-wethouder Mariëtte Sedee.

Luchtvaartmaatschappij KLM is voor de tweede keer naar de Raad van State gestapt om te voorkomen dat de woonwijk wordt gerealiseerd. Die zou de bedrijfsvoering van KLM belemmeren. Dat vond eerder de luchthaven Schiphol ook, maar die heeft na overleg met de gemeente Haarlemmermeer de bezwaren ingetrokken.

Het gezamenlijke bezwaar dat Schiphol en KLM eerder maakten, leidde er toe dat de Raad van State in 2015 het eerste bestemmingsplan voor Schuilhoeve gedeeltelijk afkeurde. Inmiddels heeft de gemeenteraad van Haarlemmermeer een nieuw plan vastgesteld. Daartegen is de KLM in beroep gegaan, hoewel dat plan in overleg met de luchthaven Schiphol is opgesteld.

„Ik ga er van uit dat KLM bod vangt bij de Raad van State”, zegt Sedee. „De grieven van KLM zijn dezelfde als van Schiphol. Met Schiphol hebben we overeenstemming bereikt door de plannen aan te passen. Daarmee hebben wij als gemeente een sterke zaak bij de Raad van State. Zo niet zullen we onze wonden moeten likken, maar daar ga ik niet van uit.”

Schuilhoeve is een van meerdere bouwplannen in Badhoevedorp. Er komt een nieuw winkelcentrum en drie nieuwe woonwijken. Het nieuwe centrum in het dorp kan de komende jaren worden ontwikkeld omdat snelweg A9 is omgelegd. De oude route doorsneed vanaf begin jaren zestig de dorpskern van Badhoevedorp.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.