Premium

Girls Right Watch: loonkloof de wereld uit

Girls Right Watch: loonkloof de wereld uit
Het moet afgelopen zijn met ongelijke beloning voor gelijk werk, vindt Girls Rights Watch.
© Foto Pexels

’Als ambitieuze tieners en jonge twintigers willen we dat we bij onze eerste grote-mensenbaan gewoon betaald krijgen wat we verdienen’, stelt Girls Right Watch in een manifest. Geïnspireerd door hun verontwaardiging over de ongelijke beloning van mannen en vrouwen beklimt de progressieve belangengroep van jonge vrouwen de barricaden.

Onderzoek onder bijna 14.000 jongeren heeft onlangs laten zien dat millenials zich over veel maatschappelijke issues zorgen maken. We staan dan ook bekend als een kwetsbare en gevoelige generatie. Maar is dat terecht? Maar liefst 46 procent heeft namelijk als doel een positieve impact op de maatschappij uitoefenen en de wereldwijde klimaatstakingen hebben al laten zien dat jongeren niet rustig willen blijven afwachten.

Er zijn gelukkig steeds meer meiden en jongens die al vanaf jonge leeftijd weten dat er nog veel te verbeteren valt op het gebied van gelijke rechten en kansen voor vrouwen. Elk jaar verzamelen zij zich in de jongerenlobbyistengroep de Girls Rights Watch, onderdeel van Plan International Nederland. Eén van onze grootste projecten dit jaar was het aanpakken van de ongelijke beloning van mannen en vrouwen.

Uit het onderzoek onder millenials bleek dat meer dan de helft van de respondenten een hoog salaris belangrijk vindt. Dat is ook hartstikke belangrijk, want het leven wordt steeds duurder. Je kunt onze verontwaardiging wel voelen toen we erachter kwamen dat er momenteel een loonkloof is van 15 procent tussen mannen en vrouwen. En ja, zelfs na een correctie van een twintigtal factoren (waaronder deeltijdwerk) verdienen vrouwen voor hetzelfde werk 5 tot 7 procent minder dan hun mannelijke collega’s. Dit terwijl het al sinds de jaren tachtig bij wet verboden is voor werkgevers om onderscheid te maken op basis van geslacht. Daar moet iets aan gebeuren.

Politiek

Gelukkig ziet de politiek dat nu ook. Sinds maart dit jaar ligt er een initiatiefwetsvoorstel voor de gelijke beloning van mannen en vrouwen. Nu is het zaak dat met deze wet ingestemd wordt in de Tweede Kamer, zodat bedrijven een boete kunnen krijgen als ze mannen en vrouwen niet gelijk belonen. Wij, jonge actievoerders, gingen de straat op om handtekeningen te verzamelen voor een petitie en vroegen bedrijven een manifest voor gelijke beloning te tekenen.

Je zou denken dat er veel animo is vanuit het bedrijfsleven. Je wilt toch niet die werkgever zijn die tegen gelijk loon voor mannen en vrouwen is? Sommige bedrijven hebben een hele webpagina vol staan over hoe belangrijk zij gelijke kansen voor vrouwen vinden. Kat-in-het-bakkie, dachten we.

Het bleek moeilijker dan gedacht. Maandenlang hebben we bedrijven gebeld en gemaild om hun steun te vragen voor ons manifest over gelijke beloning, om telkens terug te krijgen dat ze ’geen kleur wilden bekennen’. Ik zal geen naming and shaming doen, maar wij vinden dat als je uitdraagt dat je voor gelijke kansen bent, dan moet je ook actie ondernemen als er daadwerkelijk ongelijkheid is binnen je bedrijf. We zijn trots op de pioniers die wél onder ons manifest staan.

Eén van de grootste obstakels voor gelijk loon is dat er bij veel bedrijven geen enkele transparantie is over wie wat verdient. Praten over hoeveel je verdient is een taboe. Dat is jammer, want dit werkt ongelijke behandeling in de hand. Veel vrouwen weten het ook gewoon niet. Je verwacht toch ook niet dat jouw leidinggevende, met wie je het prima kunt vinden, het goed vindt dat jij minder betaald krijgt dan je collega Harry? En dus werk je je jaar na jaar een slag in de rondte, waarbij trouwens de meeste zorgtaken zoals mantelzorg en kindzorg óók nog eens op jouw bordje komen. En dat terwijl je aan het eind van je leven 300.000 euro bent misgelopen door de loonkloof. Ja, dames: drie ton. Kun je toch weer een leuke zolderkamer van kopen in Amsterdam (of een villa in Friesland).

Alle jongeren uit de Girls Rights Watch zijn er in ieder geval over uit: wij gaan niet hetzelfde pad bewandelen als onze ouders en grootouders. Het moet maar eens afgelopen zijn met die ongelijke beloning.

Manifest

Marjolein Snellink is lid van Girls Right Watch. Deze belangenclub van progressieve jonge vrouwen zamelde voor hun protest tegen ongelijke beloning honderden handtekeningen in en biedt deze vergezeld van een manifest komende dinsdag in de Tweede Kamer aan.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.