Kandidaten gezocht voor Haarlemse stadsprijs Lieven de Key Penning

Logo Lieven de Key verkiezing, Haarlem
© Gemeente Haarlem
Haarlem

De elfde editie van de Lieven de Key Penning is in aantocht. Deze stadsprijs voor architectuur, stedenbouw en monumenten wordt pas op 26 november uitgereikt, maar de voorbereidingen zijn al begonnen. De organisatie is nog op zoek naar kandidaten die dit jaar mogelijk genomineerd kunnen worden. Dit jaar is het thema architectuur.

De organisatie heeft goed zicht op de grote nieuwbouwprojecten die in de afgelopen drie jaar in Haarlem zijn verrezen. Maar kleinere projecten kunnen aan de aandacht ontsnappen. Daarom roept de organisatie iedereen op om dergelijke projecten onder de aandacht te brengen. De jury van de stadsprijs wil ook deze graag beoordelen. Iemand die een kleiner bouwproject in zijn omgeving kent en dat de moeite waard vindt om mee te dingen kan dit aanmelden bij de secretaris van de jury, Hans van der Straaten. Email hansvanderstraaten@yahoo.com. Dat kan nog tot 15 augustus.

De Lieven de Key Penning kent een cyclus van drie jaar. Naast de winnaar die door de vakjury wordt aangewezen, wordt ook de door Haarlems Dagblad ingestelde publieksprijs in november uitgereikt. Daarvoor kan vanaf ongeveer eind oktober worden gestemd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.