Premium

Column Mart Smeets: Een strafkamp in Siberië voor onze Kiki?

Column Mart Smeets: Een strafkamp in Siberië voor onze Kiki?

Met alle mogelijke vormen van excuus, maar we hadden in ons sportwereldje toch nooit kunnen denken dat een relatief onbekende dame uit de USA, Alison Riske, ONZE Kiki Bertens een draai om de oren zou geven. Ooit een finale tijdens een gemiddeld bezet toernooi gezien waar de een de ander met 6-0 de bosjes in stuurt?

Dat gebeurde. De Amerikaanse speelde heel, heel matig tennis en Kiki?

Kiki was Kiki Bertens, onze tennisheldin en nu op weg naar een zeer simpele zege in Rosmalen. Onze Kiek moest dus nog een paar flinke vegen uitdelen om die Amerikaanse uit haar misère te halen. Weliswaar was ze even onderuit gegaan en moest er medisch personeel aan te pas komen om onze trotse top-tienspeelster weer wat op te kalefateren, maar ze schoot door naar 4-1, waarna ze een voodoo-gesprek met haar coach begon.

Hé, dacht ik, daar wandelt de onzekerheid weer binnen. En wat gebeurde? U kent het resultaat…4-1 werd 4-4. Gewoon uitspelen die hap en klaar: eerste titel op gras, leuk opstekertje na een week waar ze baantje-op, baantje-af speelde. Een vrouw uit het verre achterveld van de WTA moest toch voor Bertens geen probleem zijn. Zelfs niet voor een licht (?) geblesseerde Bertens.

Bertens liet vijf matchpoints liggen, haar tegenstreefster schakelde over naar service-and-volley tennis waarna tv-analist Jan Siemerink riep: ’Nu wordt er pas getennist.’

Later zei hij nog een keer op bijna bestraffende manier ’Eindelijk’, maar dat was toen Bertens het al een tijdje niet meer wist en alle kans aan de stugge Amerikaanse bood om bij te blijven. Commentatrice Kristie Boogert werd zelfs partijdig (no fans in the press-box please) maar ook dat hielp niet. Bertens verloor, gooide er in haar bedankwoorden nog wat romige, belegen clichés uit, terwijl ze met blote handen dat hele verdomde tennispark had moeten afbreken.

Strafkamp in Siberië derhalve?

Of is het een heel echte blessure?

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen