Premium

Daan van Randtwijk wint LTC Bloemendaal Open

Daan van Randtwijk wint LTC Bloemendaal Open
Daan van Randtwijk zegevierde bij LTC Bloemendaal.
© Foto United Photos/Ron Pichel
Bloemendaal

Het LTC Bloemendaal Open is bij de HE2 gewonnen door Daan van Randtwijk. In de finale van de hoogste categorie bij de heren was Van Randtwijk zondag in drie sets de sterkste tegen Tim van den Dijssel. De DE3, de hoogste categorie bij de vrouwen, werd een prooi voor Nina Kwakman. Zij versloeg Isa Kiebert in straight sets: 6-4 en 6-2.

Daan van Randtwijk, die in de competitie uitkomt voor Groeneveen, moest zondagmiddag eerst nog wel de halve finale spelen. Tegenstander daarin was Tom Moonen.

,,Door het slechte weer van de voorbije dagen stond die partij gepland voor zaterdag”, aldus Van Randtwijk. ,,Die dag was ik echter niet in de gelegenheid om te tennissen. In overleg met mijn tegenstander is besloten om de partij dan maar naar zondagmiddag te verplaatsen.”

Gevarieerd

De halve eindstrijd, die het aankijken zeker waard was, nam iets meer dan twee uur in beslag. De eerste set ging naar de Groenevener met 6-2. De tweede set speelde hij drie niveaus minder en beet hij met 1-6 in het gravel. De beslissende set was Van Randtwijk weer bij de les. Met gevarieerd tennis greep hij Moomen direct bij de strot, om niet meer los te laten: 6-1.

Hij liep de baan af in de wetenschap, dat hij twee uur later moest aantreden tegen de okselfrisse Van den Dijssel, die speelt bij ALTA in Amersfoort. ,,Wat ik nu gaan doen? Beetje eten, wat drinken. En naar mijn broertje kijken. Die speelt zo dadelijk de finale in de HE3.”

Nadat hij broer Luuk had zien verliezen van Twan van Zijl (6-4, 6-4), ging Daan op voor de finale. De toeschouwers op het zonovergoten terras werden prima vermaakt door beide matadoren. Beide spelers kregen regelmatig een open doekje voor momenten van uitstekend tennis. Er ging ook veel mis, maar dat mocht de pret niet drukken.

Goede gevoel

Opnieuw won Van Randtwijk -verdiend- de eerste set: 6-4. Daarna was hij het goede gevoel een tijdje kwijt en ging de tweede set met 2-6 naar zijn tegenstander. En terwijl de klok opnieuw richting twee uur speeltijd ging, moest de derde set vervolgens de beslissing brengen. Van Randtwijk gaf direct vol gas en liep uit naar 4-1 en 5-2.

Van den Dijssel sputterde nog even tegen met alles wat nog in het lijf aanwezig was. Ook Van Randtwijk sprak, duidelijk zichtbaar, de reserves aan. Dat bleek afdoende. De set ging met 6-3 naar hem, waarna hij bij Olivier Weustink de envelop met vijfhonderd euro kon ophalen.

,,Wij hebben dit jaar het prijzengeld fiks opgehoogd”, aldus de toernooileider, die met Rebel Hommes het open toernooi voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde. ,,We willen het toch allemaal iets prestatiever maken.”

De toernooiweek was verder prima verlopen. ,,Nou ja, de vele regen maakte het soms lastig. We hebben ook moeten inhalen op de parken van Pim Mulier en Groeneveen. Maar iedereen had daar steeds alle begrip daarvoor.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen