Stormloop op kaarten voor Formule 1 Zandvoort

Volle treinen naar en vanaf Zandvoort, ook bij de Jumbo Racedagen vorige maand.

Henk Runhaar
Zandvoort

Ruim een kwart miljoen mensen hebben zich geregistreerd voor de Formule 1 op Circuit Zandvoort. Zij krijgen het exclusieve recht om per inschrijving maximaal zes entreebewijzen te kopen voor het race-evenement in het eerste of tweede weekend van mei volgend jaar.

Registreren kon tot zondagavond middernacht. Wie de moeite nam zijn of haar gegevens gratis door te geven aan Heineken Dutch Grand Prix, krijgt op 24 juni een unieke, eenmalig geldende link. Die geeft toegang tot de Dutch GP-webshop. Daar kunnen tussen 25 juni en uiterlijk 9 juli kaarten worden besteld.

,,Er zijn verschillende categorieën en ook het aantal dagen dat je toegang wilt kan variëren’’, zegt woordvoerder Simon Keijzer van de Dutch GP. De organisatie benadrukt dat het niet uitmaakt of je op de eerste of pas de laatste verkoopdag kaarten bestelt. ,,Iedereen heeft gelijke kansen. Het is wel zo dat als je kaarten bestelt, je verplicht bent die af te nemen. Maar je hebt dus tijd om erover na te denken. De link vervalt pas als je op de bestelknop hebt gedrukt’’, zegt Keijzer.

Of de gewenste kaarten beschikbaar zijn, wordt eind juli of begin augustus duidelijk. Keijzer: ,,We moeten eerst kijken hoeveel mensen hetzelfde willen.’’ Dutch GP raadt geïnteresseerden aan om de mogelijkheid van alternatieve tickets aan te vinken. ,,Het kan dus wat duurder of juist goedkoper uitvallen.’’

Echt schaarse kaarten worden eventueel verloot. Daar komt een notaris aan te pas.

Wie een kaartje voor de Formule 1 op Zandvoort bestelt, kan meteen ook een parkeerplaats of treinticket regelen via Dutch GP. Verplicht is zo’n combi-ticket niet, zegt Keijzer: ,,Je kunt mensen nu eenmaal niet dwingen om voor een bepaald vervoermiddel te kiezen. We weten wel dat hoewel het gaat om racefans velen bereid zijn om met de fiets, de bus of de trein te komen.’’

De ticketprijzen liggen op het niveau van de Grand Prix in België. Dat betekent een vanaf-prijs van zo’n 140 euro.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen