Nieuwe start- en finishlocatie voor de 27e editie van de Pierloop: Kennemerboulevard IJmuiden aan Zee

De Pierloop gaat ook dit jaar weer door de Marconistraat.© Archieffoto

Annemiek Jansen
IJmuiden aan Zee

De 27e editie van de Pierloop start en finisht op de Kennemerboulevard in IJmuiden aan Zee. Rondom het Apollo Hotel wordt een aantal activiteiten georganiseerd.

De Pierloop startte altijd bij sporthal IJmuiden-Oost en finishte in het centrum van IJmuiden, op Plein 1945. Dat gold ook voor de laatste editie, vorig jaar, nadat de bekende IJmuidense hardloopwedstrijd twee jaar niet werd gehouden.

De organisatie heeft ervoor gekozen om de start en finish te verplaatsen vanwege de reacties van vorig jaar dat de sfeer van de oude Pierloop op de Lange Nieuwestraat en Plein 1945 werd gemist.

Om die sfeer terug te krijgen is er één plek gekozen voor start en finish. Met de activiteiten van het Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach hoopt de organisatie weer iets van de oude sfeer terug te kunnen brengen.

De Pierloop, op zondag 8 september, maakt deel uit van het RSM Loopcircuit van Run2Day Haarlem. De organisatie hoopt door deelname aan het circuit waar onder meer de al gelopen Pim Mulierloop in Santpoort-Noord, de Haarlemse Grachtenloop en de Halve van Haarlem ook bij horen, dat het oude niveau van tussen de 1500 en 2000 deelnemers wordt gehaald.

Door de verplaatsing van de start/finish moeten er wel nieuw parkoersen komen. Er kunnen in september afstanden van 5, 10 en 15 kilometer worden gelopen. Ook worden de scholenloop en de guppenloop weer gehouden.

De deelnemers aan de 10 en de 15 kilometer rennen net als in de voorgaande editie door de Marconistraat in IJmuiden waar ze worden getrakteerd op muziek.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen