Premium

Badhoevedorpse schutter is voorlopig op vrije voeten

Badhoevedorpse schutter is voorlopig op vrije voeten
Wanneer de 26-jarige man een strafeis hoort, is nog onbekend.
Haarlem/Badhoevedorp

De 26-jarige Badhoevedorper die op 26 februari in zijn woonplaats een man twee keer in zijn benen schoot, is in afwachting van zijn rechtszaak op vrije voeten. De rechtbank schorste zijn voorlopige hechtenis onder meer vanwege zijn persoonlijke omstandigheden. De man, die verdacht wordt van poging tot doodslag, heeft een jong dochtertje.

De rechtszaak tegen de 26-jarige Badhoevedorper stond voor vorige week donderdag gepland. Maar omdat meerdere getuigen niet waren komen opdagen, werd de zaak uitgesteld. Wanneer de verdachte nu hoort welke straf tegen hem wordt geëist, is nog onduidelijk. Zijn advocaat Vincent Poelmeijer deed met succes een verzoek aan de Haarlemse rechtbank om de voorlopige hechtenis van de man te schorsen.

De Badhoevedorper heeft bekend het slachtoffer met een vuurwapen in zijn benen te hebben geschoten. Het openbaar ministerie beschouwt dat als poging tot doodslag, mede omdat hij het risico nam dat zijn doelwit kon overlijden door de schoten. Maar volgens advocaat Poelmeijer zag de verdachte geen andere uitweg dan zich te verdedigen. De man die hij raakte is in de ogen van de Badhoevedorper geen slachtoffer maar ’tuig’. ,,Het verleden heeft mij ingehaald’’, sprak hij over de gebeurtenissen in de Windestraat op 26 februari. Hij was juist zo goed bezig, aldus zijn advocaat.

Bekijk ook: Man in been geschoten in Badhoevedorp [video]

Het slachtoffer is een van de drie getuigen die moeten worden gehoord. De verdachte mag de komende maanden geen contact met hen hebben over de rechtszaak. Hij is van plan voorlopig niet terug te keren naar Badhoevedorp, maar elders te gaan wonen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.