Haarlemse aangehouden voor moord op Halil Erol in 2010

2017: Afzettingen bij een woning in Groningen. De politie vermoedt dat het lichaam van Halil Erol in de woning in de wijk Beijum in stukken is gezaagd. De 34-jarige Steenwijker werd in februari 2010 als vermist opgegeven.© Foto ANP

Internetredactie
Haarlem

Er is een tweede verdachte aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de moord op de destijds 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk. De verdachte, een 40-jarige vrouw uit Haarlem, is maandagmorgen aangehouden in haar woonplaats. Vrijdag werd al een 42-jarige inwoner van Meppel aangehouden.

Het gaat om de ex-vrouw van Erol. De aangehouden man zou Matthias M. zijn, die eerder tot tbs werd veroordeeld vanwege het doodschoppen van een jonge vrouw in Friesland.

Lees ook: Ex-tbs'er Matthias M. opgepakt in moordzaak Halil Erol uit Steenwijk

Het slachtoffer en zijn ex-vrouw zijn allebei van Turkse afkomst, maar gingen uit elkaar mede omdat Erol zich stoorde aan het vrije, westerse gedrag van zijn eega, zo meldde de politie destijds. Erol kwam ook na de scheiding nog regelmatig over de vloer bij zijn ex-vrouw.

Erol verdween zaterdag 6 februari 2010. Die dag bezocht Halil Erol in Meppel zijn ex-vrouw en zijn twee dochters. Dat was in de woning van de aangehouden man uit Meppel. Het zou het laatste contact worden.

Erols auto werd later uitgebrand teruggevonden in de provincie Groningen. Later werden lichaamsdelen van het slachtoffer ontdekt in een natuurgebied in Overijssel. De ledematen waren verstopt in zandkleurige polyester zakken.

In 2013 vonden wandelaars in Drenthe de romp van Erol. Die lag in een soort zelfde zak als waar eerder zijn lichaamsdelen in werden gevonden.

Al eerder gearresteerd

Op basis van onderzoek en enkele tientallen tips werden de man uit Meppel en de vrouw uit Haarlem al eerder aangehouden, maar kwamen op last van de rechter weer op vrije voeten. Het team van 25 rechercheurs kon de verdenkingen niet concreet genoeg maken.

Nieuw forensisch onderzoek in goederen die werden aangetroffen, wijst nu wel degelijk in de richting van het duo, aldus de politie.

Bij de voormalige woning van de verdachte in Meppel werd donderdag onderzoek gedaan. Vrijdag werd hij gearresteerd. Hij wordt maandag voorgeleid.

De hoofdofficier van Justitie, parket Oost Nederland, heeft sinds 2010 een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. De beloning van € 15.000,- is nog steeds beschikbaar.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.