Premium

Achthonderd euro boete voor Velserbroeker na reeks verkeersovertredingen

Achthonderd euro boete voor Velserbroeker na reeks verkeersovertredingen
Velserbroek

Wegens een tiental gevaarzettende verkeersovertredingen is autobestuurder Ricardo van B. (32) uit Velserbroek door de kantonrechter veroordeeld tot een boete van achthonderd euro en tot de dertien dagen rijontzegging dat zijn rijbewijs ingenomen was geweest.

Bovendien kreeg de man 31 dagen voorwaardelijke rijontzegging opgelegd. Van B. reed vorig jaar op 29 mei in ’t Zand vlak achter een agente in burger.

Volgens de laatste maakte hij zich toen schuldig aan te snel rijden en bumperkleven. De agente besloot de man te volgen.

De bestuurder begin, ook later in/nabij Julianadorp, diverse snelheidsovertredingen. Hij reed bijvoorbeeld 150 kilometer per uur waar 80 als maximum gold.

Ook haalde hij in op een wegdeel met dubbele, doorgetrokken strepen en beging hij voorrangsfouten; met claxonneren en lichtsignalen van ander verkeer tot gevolg.

Van B. gaf toe dat hij te snel had gereden en had ingehaald bij doorgetrokken strepen. Hij zei dat laatste gebeurd was, toen hij in de gaten kreeg dat hij werd gevolgd. Hij voelde zich uitgedaagd: hij was daarbij sneller en ook een stukje stapvoets gaan rijden.

Ten slotte was hij gestopt. Toen bleek het om een politieagente te gaan, die achter hem aan reed. Kantonrechter D. Hazeu oordeelde dat Van B. verkeerd had gereageerd toen hij zich uitgedaagd voelde. Hij had de verkeersveiligheid niet in gevaar mogen brengen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.