Premium

Vijfentwintig appartementen en winkelruimte op plek van outletzaak Prijsmepper in Heemskerk

Vijfentwintig appartementen en winkelruimte op plek van outletzaak Prijsmepper in Heemskerk
Heemskerk

De Maerten van Heemskerckstraat in Heemskerk zou er in de toekomst heel anders uit komen te zien.

Op de plek van outletzaak Prijsmepper, de opvolger van Multimate, staat een nieuw pand gepland. Met op de begane grond commerciële ruimten (totale oppervlakte: 590 vierkante meter) met daarboven 25 appartementen.

Voor de bewoners komen nieuwe parkeerplaatsen aan de achterkant van het gebouw. Die komen overigens op eigen terrein. De parkeerplaatsen zijn bereikbaar via de Jan van Scorelstraat.

De eigenaar van het perceel heeft een schetsplan ingediend bij de gemeente. Dit plan is inmiddels zowel ruimtelijk als stedenbouwkundig akkoord bevonden. Ook het college van burgemeester en wethouders kunnen instemmen met het initiatief. Het college doet de suggestie dat de ontwikkelaar het plan gaat uitwerken.

Voordat de eerste paal definitief de grond in gaat, moeten eerst de nodige procedures worden afgewerkt. Zo is het plan in strijd met het bestemmingsplan. De bouwhoogten zijn namelijk hoger dan de maximale zeven en veertien meter. Verder zullen de nodige onderzoeken volgen, zoals archeologie, geluid, bodem, flora en fauna en parkeren.

Bovendien wordt de directe omgeving bij de plannen betrokken. Zo komt er een inloopavond waar iedereen zijn zegje kan doen. De gemeenteraad moet ook een verklaring van geen bedenkingen afgeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.