Premium

Beverwijkse verdachte van mishandelen en verkrachten van eigen vrouw langer vast

Beverwijkse verdachte van mishandelen en verkrachten van eigen vrouw langer vast
Beverwijk

De 26-jarige Najibullah M. uit Beverwijk moet langer in voorarrest blijven zitten, bepaalde de rechtbank in Haarlem dinsdag. Justitie verdenkt de Beverwijker van een poging tot doodslag op zijn partner en van het toebrengen van zwaar letsel.

Hij zou een pan hete vloeistof over de vrouw hebben gegooid en haar tanden uit haar mond hebben geslagen. Kort geleden kreeg justitie een zaak binnen van het openbaar ministerie in Duitsland. De man zou zijn partner daar hebben verkracht tot zij buiten bewustzijn was.

De man zei dat hij zijn vrouw wel eens heeft geslagen, maar nooit zwaar heeft mishandeld of geprobeerd te doden. Ook de verkrachting zou onzin zijn.

,,We hadden vaak seks. Zij is de moeder van mijn drie kinderen en zwanger van ons vierde kind. Ik had helemaal geen reden om haar te verkrachten. Ik zit onschuldig vast. De dingen die zij tegen de politie heeft verteld, die kloppen niet.''

De vrouw liep brandwonden op en verloor een deel van haar gebit na de mishandeling in maart.

De advocaat van de man wil de partner horen over haar aangifte van verkrachting in Duitsland.

,,Kort na die eerste aangifte wilde zij die weer intrekken. Ik wil weten wat daarachter zit'', aldus de raadsvrouw. ,,Volgens mijn cliënt overdrijft zijn partner allerlei zaken.'' De raadsvrouw zei dat de verdachte psychische problemen heeft en behandeling noodzakelijk is.

De rechtbank kon de zaak tegen de Beverwijker niet inhoudelijk behandelen, omdat het onderzoek nog niet klaar is door toevoeging van de laatste beschuldiging. ,,Inmiddels zit meneer ook voor deze zaak in voorarrest'', liet de officier van justitie weten.

Zij vroeg de rechtbank om de zaak terug te verwijzen naar de onderzoeksrechter voor verhoor van het slachtoffer. Ook de advocaat van de man had hierom gevraagd. De rechtbank wees dat verzoek toe. In september gaat de zaak weer verder.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.