Premium

Oud-internationals voetballen tegen DSS in kader van jubileum Haarlemse club

Oud-internationals voetballen tegen DSS in kader van jubileum Haarlemse club
John van ’t Schip is een van de oud-internationals die in actie komt.
© Archieffoto
Haarlem

DSS bestaat in oktober honderd jaar. Dat wordt het hele jaar door gevierd met activiteiten. Vrijdag, tijdens de clubdag die overigens ieder jaar wordt gehouden, speelt de selectie van de club uit Haarlem Noord op het eigen complex tegen een team van oud-internationals.

Al in januari startten de festiviteiten op het Pim Mulier Sportpark. Dat houdt men bij Door Samenspel Sterk vol tot het feestweekend van 4 tot 7 oktober, want dan is DSS officieel jarig.

,,Dat weekend is er onder meer een receptie en een reünie. En er worden tal van activiteiten georganiseerd voor de jeugd”, aldus voorzitter DSS Voetbal, Aart Louwrier. ,,Maar zover is het nog niet. Eerst zetten we komende vrijdag onze vrijwilligers in het zonnetje en voetballen we tegen de oud-coryfeeën van het Nederlands elftal.”

Vanaf 18 uur is iedereen welkom bij DSS. ,,Zowel leden als mensen van buiten de club”, vervolgt de preses. ,,Er is dan allerlei lekkers te eten en te drinken en om half acht begint de wedstrijd.”

Kaarten voor de unieke confrontatie kosten in de voorverkoop tien euro. Op vrijdag een entreebewijs bij de ingang kopen kan ook, maar dat kost twee euro vijftig meer.

Naar verwachting maakt een aantal aansprekende spelers zijn opwachting bij Oranje. Louwrier: ,,Wij hebben meegekregen dat toppers zoals John van ’t Schip, Michael Mols, Tim de Cler, Stan Valkx, Gerald Vanenburg, Theo Lucius en Romano Denneboom erbij zijn. En natuurlijk is de onverwoestbare mister Ajax, Sjaak Swart, van de partij. Mogelijk spelen Wesley Sneijder, Aaron Winter, Roy Makaaij, Richard Witschge en Simon Tahamata ook mee.”

Honderd procent zekerheid dat de genoemde ex-internationals ook daadwerkelijk binnen de lijnen verschijnen, is er niet. Zij bekijken van dag tot dag hoe het staat met de fysiek en beslissen op het laatste moment of ze meedoen. Louwrier: ,,Zeker is wel, dat Vincent Roos de wedstrijd fluit. Hij is een talentvolle en ambitieuze scheidsrechter.”

Trainer Iliass Akchich van DSS en zijn selectie zijn klaar voor de krachtmeting. ,,Dit is natuurlijk een unieke ervaring, een kers op de taart. Wij treden aan met spelers uit het eerste en tweede. Dan heb je het over een kleine veertig man. De animo is groot en iedereen wil meedoen. Daarom speelt een deel de eerste helft, een ander deel de tweede en wisselen we veel.”

Volgens Akchich is de conditie van zijn manschappen top. ,,Beide elftallen zijn net klaar met de nacompetitie, dus wedstrijdritme is er ook.”

Na de wedstrijd, vanaf een uur of negen, is het aan de Jaap Edenlaan socializen, napraten en nog even lekker doorfeesten. Een dj draait dan populaire muziek en de voetjes kunnen -desgewenst- van de vloer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen