Opnieuw grote zoekactie in duinen IJmuiden naar vermiste Beverwijkse (55)

© Foto: Ko van Leeuwen
© Foto: Ko van Leeuwen
© Foto: Ko van Leeuwen
© Foto: Ko van Leeuwen
© Foto: Ko van Leeuwen
© Foto: Ko van Leeuwen
© Foto: Ko van Leeuwen
© Foto: Ko van Leeuwen
1/8
IJmuiden

In het duingebied bij IJmuiden is woensdagochtend weer een grote zoekactie gestart naar de vermiste Judith (55) uit Beverwijk.

Woensdagmorgen is een speciaal zoekteam, het Veteranen search team, met 45 man naar de IJmuidense duinen gekomen om daar te zoeken naar de Beverwijkse. Ze is sinds begin juni vermist, de zoekers vermoeden dat zij in de IJmuidense duinen is omdat haar auto aan de rand van het duingebied werd aangetroffen. Eerder al zochten hulp- en reddingsdiensten in en rond het Binnenmeer en ander water in de duinen.

Het is voor het Veteranen search team de eerste keer dat zij in actie komen in IJmuiden. Het team bestaat uit oudgedienden van ’geüniformeerde diensten’ als de krijgsmacht, politie, brandweer en boswachters. ,,Negentig procent van ons bestand van 800 vrijwilligers is veteraan en heeft een uitzending gedraaid in bijvoorbeeld Libanon of Mali. Tien procent bestaat uit overige geüniformeerden zoals politiemedewerkers, brandweerlieden en boswachters. De opkomst bij zoekacties is altijd divers, dus verschillende disciplines zijn nu in IJmuiden aanwezig.’’

© Foto: Ko van Leeuwen

Het team werd opgericht bij de vermissing van Anne Faber. Het is volgens voorzitter Dennis van der Kraats de achttiende keer in anderhalf jaar dat de politie de hulp van de vrijwillige zoekers inschakelt. ,,We zoeken altijd op verzoek van de politie, maar alleen als de politie zelf ook aanwezig is. Mocht er een aanwijzing gevonden worden, dan kunnen zij dat direct op de juiste manier veiligstellen.’’

Lees ook: Grote zoekactie naar vermiste vrouw uit Beverwijk in duingebied IJmuiden blijft zonder resultaat [update]

De politiewoordvoerder laat nog weten dat het zoekteam in drie teams het gebied tussen het industriegebied en de Heerenduinweg uitkamt. ,,Deze oud-militairen kunnen goed en minutieus zoeken. Ze zijn op zoek naar het lichaam van Judith of aanwijzingen van haar vermissing. Afhankelijk van het resultaat gaan we weer vervolgstappen bedenken.’’ De politie heeft op dit moment geen aanleiding om ergens anders te zoeken dan het IJmuidense duingebied.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.