Woordvoerder Hudson’s Bay: ’Huur in Haarlem is niet opgezegd’

Hudson’s Bay Haarlem.
Haarlem

Een woordvoerder van warenhuisconcern Hudson’s Bay ontkent dat de huur van het pand in Haarlem is opgezegd, zoals zakenmagazine Quote deze week meldt.

„De berichtgeving heeft ons verbaasd”, zegt woordvoerder namens het hoofdkantoor Rosemarie Hup. „Wij vragen ons af waar Quote zich op baseert. Wij weten van niets.”

Zie ook: ’Hudson’s Bay zegt huur op in Haarlem’

’Hudson’s Bay, het met veel bombarie gelanceerde warenhuis, heeft de huur van het pand aan de Grote Houtstraat alweer opgezegd, laten bronnen aan Quote weten’, zo meldt het blad in een artikel over het concern.

Hup: „Daarvan is ons niets bekend.”

En dat betekent dat de huur dús niet is opgezegd, want anders zou dat op het hoofdkantoor bekend zijn, toch?

Hup: „Dat klopt. De huur is niet opgezegd.”

Naar verluidt heeft Hudson’s Bay in Nederland langlopende huurcontracten afgesloten. Dat zou ook gelden in Haarlem. Voor hoeveel jaar er een overeenkomst is voor het voormalige onderkomen van V&D is onduidelijk.

Hudson’s Bay opende in korte tijd vijftien warenhuizen in Nederland. Begin april vorig jaar ging de vestiging in Haarlem open, na een ingrijpende opknapbeurt van het monumentale pand aan het Verwulft. Na een aanvankelijke toeloop van nieuwsgierigen viel al gauw op dat het winkelende publiek de nieuwe warenhuisreus links liet liggen, zowel in Haarlem als de meeste andere vestigingen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.