Premium

OM: IJmuidenaar stuurde dreigmails, maar hoeft niet te worden gestraft

OM: IJmuidenaar stuurde dreigmails, maar hoeft niet te worden gestraft
IJmuiden

De 59-jarige IJmuidenaar Hans van W. heeft een gezinsvoogd dreigmails gestuurd, maar hoeft daarvoor niet te worden gestraft.

Dat stelde de officier van justitie dinsdag in de rechtbank in Haarlem.

Van W. wordt door het openbaar ministerie beschuldigd van het belagen van de gezinsvoogd, met mails waarin zij de dood kreeg aangezegd als ze niet vóór een bepaald tijdstip het contact tussen de IJmuidenaar en zijn twee kinderen herstelde.

Ook moest er 5000 euro worden overgemaakt door de vrouw, die een jaar geleden naar de politie stapte. Maar omdat er sindsdien geen mails meer zijn verstuurd, wil de aanklager verder geen straf aan de eis verbinden.

Mossad

De verdachte heeft al aangegeven in beroep te gaan, hoe het vonnis ook luidt over twee weken. Van W. zei vóór de zitting tegen de advocaat die zich voorstelde als zijn raadsman, dat hij geen hulp nodig had omdat hij geïnstrueerd is door ene Mick.

Die zei hij te kennen van de Mossad, de Israelische geheime dienst, waarvan hij inmiddels afstand had genomen.

Deze Mick zou in een beroepszaak met bewijzen komen dat niet alleen de Haarlemse rechtbank, maar ook het koningshuis, diverse regeringsleiders en de politie corrupt zijn.

De advocaat moest wel in de arm zijn genomen door Van W.’s bijna identieke Amerikaanse halfbroer John, die volgens Hans ook zijn mailaccount had gehackt en dus verantwoordelijk moest zijn voor de dreigmails aan de gezinsvoogd.

De verdachte immers had altijd een goed contact met de vrouw gehad, zelfs nadat hem zijn kinderen waren ontnomen wegens zijn godsdienstige uitingen. ,,Dat was toen terecht. Ik was verslaafd, een crimineel, geen goede vader.’’

’Geïsoleerd’

Van W. kreeg en nam in de rechtszaal veel het woord. Hij verlangde dat de officier en de rechters hem in alles woordelijk geloofden, ook als hij beweerde vergiftigd en zelfs dood te zijn geweest.

De verdachte zei als levensgevaarlijk lid van de ’Special Forces’, maar ook als predikant in Afrika veel vijanden te hebben. Er zouden zelfs hele regimenten ‘killers’ klaar staan om hem te doden.

Hij stelt dan ook een geïsoleerd leven te leiden, omdat alle mensen die in zijn directe omgeving zijn geplaatst ’bloedzuigers’ zijn. Zo ook zijn halfbroer, met wie hij een haat-liefdeverhouding zou hebben. ,,Hij heeft die mails uit nijd gestuurd.’’

De officier van justitie gelooft niets van het verhaal en zag er ook geen begin van een bewijs van. Zich baserend op gesprekken die de verdachte gehad zou hebben met een psychiater (hetgeen Van W. ontkent), noemde de aanklager hem volledig ontoerekeningsvatbaar.

Uitspraak over twee weken.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.