Premium

Failliete sportschool Ben Rietdijk in Velserbroek overgenomen door judoka Henk Grol en zakelijk partners

Failliete sportschool Ben Rietdijk in Velserbroek overgenomen door judoka Henk Grol en zakelijk partners
Ondernemer en sporter Bart Dekker (rechts) heeft met judoka Henk Grol en zakelijk partner Hracho Darpinyan de sportschool in Velserbroek overgenomen.
© eigen foto
Velserbroek

De failliete sportschool van Ben Rietdijk in Velserbroek heeft nieuwe eigenaren. Judoka Henk Grol (34) uit Haarlem, Bart Dekker (35) uit Schagen en Hracho Darpinyan (34) uit Heemskerk hebben het sportcentrum aan de Zadelmakersstraat overgenomen. De nieuwe naam luidt Sportschool Velserbroek.

,,Ik zie ontzettend veel potentie in deze sportschool. Het is de grootste locatie in de regio met een zwembad, een grote dojo, twee aparte yogazalen, een mooie, ruime fitnesszaal en een gezellige lounge. Alles is aanwezig’’, vertelt Dekker, de initiatiefnemer van de overname.

,,We willen weer naar drieduizend leden. Dat aantal heeft deze sportschool ooit gehad. Het zijn er nu 1500. Alle lessen blijven zoals ze waren en het er zullen er alleen maar meer worden’’, zegt Dekker vol ambitie.

Zwemschool

De zwemschool van Ben Rietdijk was buiten het faillissement gebleven, maar het trio heeft ook die overgenomen. ,,Kinderen kunnen nog steeds tot en met hun C-diploma hier leren zwemmen’’, voorspelt Dekker.

Voor Bart Dekker is Velserbroek niet de eerste sportschool. In maart 2017 nam hij het sportcentrum van Ben Rietdijk in Nieuw-Vennep over. Ook in vier andere Noord-Hollandse plaatsen heeft hij sportscholen waarvan hij er vier met judoka en worstelaar Darpinyan runt.

Mentaliteit

,,Ik werk graag met sporters’’, zegt Dekker die een opleiding tot gymleraar heeft gedaan. ,,Vanwege hun mentaliteit. Ze geven niet op. Als ik de motivatie voor de sport kan omzetten in die voor het ondernemen, hebben we het beste team wat er is’’, vindt Dekker.

De drie kennen elkaar uit de judowereld. ,,Henk en Hracho hebben bovendien samen de opleiding marketing op het Johan Cruyff College gedaan. Ik wist dat Henk de ambitie had om een sportschool te beginnen, dus heb ik hem bij mijn plannen voor Velserbroek betrokken. Als zijn judocarrière na de Olympische Spelen volgend jaar stopt, wil Henk gaan ondernemen.’’

Olympische Spelen

Vandaag komt Grol terug uit Minsk waar hij afgelopen maandag brons op het EK behaalde. Met het WK eind augustus hoopt de judoka zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2020. Dekker: ,,Met bondscoach Maarten Arens hebben we afgesproken dat hij zich tot de Spelen volledig op de sport kan richten en geen stress ondervindt van de sportschool. Hracho en ik pakken het allemaal op. We gaan Henk wel goed inzetten voor de promotie, zeker naar de Spelen toe. In september willen we een open dag houden en nodigen we ook allerlei bekende sporters uit.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.