Met de hele familie achter Oranje Leeuwin Renate Jansen aan

Renate Jansen komt haar familie gedag zeggen na de wedstrijd tegen Canada.

Valenciennes

Peter Sweerings hopen zaterdag in Valenciennes op speeltijd van Renate Jansen. Met de hele familie reizen zij hun nichtje achteraan.

Sweerings en zijn vrouw komen uit Huizen. Zijn nichtje Renate Jansen, afkomstig uit Abbenes in de Haarlemmermeer, van FC Twente speelde tot op heden alleen tegen Canada. ,,We hopen natuurlijk dat ze speeltijd krijgt tegen Italië, maar voor ons is dit vooral een vakantie. We reizen met dertien familieleden naar alle wedstrijden toe. In Valenciennes zijn we zelfs met 25 mensen uit de famillie. Het is echt heel erg gezellig. Ik sprak rond de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in Valenciennes een politieagent. Die zei dat hij het echt nog nooit zo rustig had gehad bij een voetbalwedstrijd.”

De familie Sweerings en Jansen start de dag in de fanzone. ,,Vanuit daar lopen we met de oranje parade naar het stadion. Dat is vaak heel ontspannen. Na deze wedstrijd gaan we terug naar Nederland, onze vakantie zit erop. We hebben echter wel kaarten voor de halve finale, dus we gaan kijken of we daar ook bij kunnen zijn. Hopelijk lukt het om nog een vlucht of treinreis naar speelstad Lyon te vinden.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen