Fransen kijken hun ogen uit bij Oranjefeest: de meest bijzondere fans [foto’s]

1 / 2
Milo Lambers & Merlin Mulder
Valenciennes

Het Noord-Franse slaapstadje Valenciennes wordt zaterdag opgeschud door duizenden heftig uitgedoste oranjefans. Van de tietenman tot Sinterklaas.

De familie Kerkdijk is niet te missen. Allemaal dragen zij trots nummer 18, net als hun dochter Danique bij de Oranje Leeuwinnen. ,,Hopen dat ze nu eens in gaat vallen”, zeggen ze ’s morgens nog vol goede moed. Helaas gebeurt dat ook tegen Italië weer niet.

Deze man uit de Achterhoek heeft niet zoveel last van de hitte. Hij kiest voor sloffen, geheel in stijl uiteraard.

De familie Jagersma uit Naarden gaat voor het eerst naar een wedstrijd van de leeuwinnen. Puck (7) ging voor de leeuwenlook.

De Franse regie heeft tijdens de wedstrijden van de leeuwinnen vaak een speciaal oog voor Harry Goudsblom, beter bekend als de tietenman. Sindsdien is hij op sociale media het gesprek van de dag, tot verbazing van de Alkmaarse garagehouder zelf. ,,Ik doe dit al sinds 1996, joh”, lacht hij met zijn vrouw Marja naast zijn zijde. ,,Het ontstond per toeval in Liverpool. Ik had een paar ballen meegenomen om op het plein een balletje over te trappen. Omdat het vrij lastig is om vier ballen met je mee te dragen, stopten ik er twee onder mijn shirt. Dat vond iedereen geweldig. Sinds 1998 draag ik een shirt met schuim in de boezem. Het heeft dus niets met de vrouwen zelf te maken.”

Een klassieker, Sinterklaas. En gewoon met een korte broek aan, dus hitteproof.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen