Premium

Telstar speelt met vier proefspelers tegen IJmuiden

Telstar speelt met vier proefspelers tegen IJmuiden
Velsen-Zuid

Trainer Andries Jonker gaat zaterdag tijdens de open dag van Telstar vier proefspelers speeltijd geven in de oefenwedstrijd tegen buurman IJmuiden.

De vier proefspelers trainen sinds donderdag mee en krijgen de kans om een contract of een huurperiode bij de Velsenaren af te dwingen.

Middenvelder Charlie Gilmour en verdediger Timi Odusina staan onder contract bij Norwich City. Redouan el Yaakoubi is een centrale verdediger van FC Utrecht. Bradley Vliet is linksback. Hij speelde afgelopen seizoen voor Jong Cambuur en is momenteel transfervrij.

Jonker: ,,Ze krijgen alle vier de kans om zich te bewijzen in de oefenwedstrijd. Daarna zullen we een beslissing nemen. Wij willen zien of het ons bevalt, maar die jongens moeten er zelf ook een goed gevoel bij hebben. Dat geldt zeker voor de spelers die uit het buitenland hier naar toe komen. Ik heb zelf in Engeland gewoond, dat is echt een heel andere wereld.”

Met Gilmour werkte Jonker samen tijdens zijn tijd als hoofd jeugdopleidingen bij Arsenal. ,,Een heel erg talentvolle jongen. Zijn contract is bij Arsenal niet verlengd. Norwich City heeft hem daarna getekend. Ze willen graag dat hij speeltijd krijgt, dus staan open voor een verhuur.”

Jonker hoopt nog een aantal sterkhouders aan zijn selectie toe te voegen. De huidige selectie heeft weinig spelers met veel ervaring. Terell Ondaan werd deze week verkocht aan Grenoble Foot, dat uitkomt in de Franse Ligue 2. Naar verluidt ontvangt Telstar een transfersom van ongeveer twee ton.

Ook voor de transfer van oud-Telstar-speler Jerdy Schouten van Excelsior naar Bologna ontvangt de club een bedrag. Het gaat om een opleidingsvergoeding en een doorverkooppercentage. In Italiaanse media wordt gemeld dat Bologna ongeveer drie miljoen euro betaalt voor Schouten.

Telstar zou hier vijf procent van opstrijken, wat neerkomt op ongeveer 150.000 euro. Telstar-directeur Pieter de Waard wil hier niet inhoudelijk op reageren.

Telstar speelt met vier proefspelers tegen IJmuiden
Jerdy Schouten verkast naar Bologna.
© Archieffoto

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen