Premium

Crescendo van Berkel als proefspeler terug bij Telstar

Crescendo van Berkel als proefspeler terug bij Telstar
Crescendo van Berkel opende met een kopbal de score voor Telstar.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Tientallen spelers worden er aangeboden bij Telstar. Erkende zaakwaarnemers, onbekende behartigers van spelers en oud-voetballers. Iedereen lijkt wel iemand voor de Velsense club te hebben. Zeven van hen mochten dinsdag hun opwachting maken in het oefenduel tegen derdeklasser Bloemendaal.

Onder hen Crescendo van Berkel. De 27-jarige verdediger speelde in de seizoenen 15/16 en 16/17 al voor Telstar. Hij behoorde toen tot de sterkhouders, al was er in de slotfase ook wel wat onmin met toenmalig trainer Michel Vonk.

,,Ik heb gehoord dat hij het hier aardig deed en daarom hebben we hem voor een periode van drie dagen uitgenodigd”, zegt trainer Andries Jonker. ,,Alle proefspelers komen in principe voor drie dagen. Dan kunnen ze twee keer per dag meetrainen en indien mogelijk ook in een wedstrijd in actie komen. Dat moet voldoende zijn om een beeld van iemand te krijgen.”

Qua leeftijd zou Van Berkel een ideale aanvulling zijn in de piepjonge selectie van de Velsenaren. ,,We zoeken spelers die ons het makkelijker kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld doordat ze een brok ervaring meebrengen.”

Of Van Berkel zo’n speler is die na Telstar mislukte avonturen in Noorwegen en Hong Kong aanging, was dinsdagavond nog niet te zeggen.

De Engelsman Charlie Gilmour die bij Norwich City op de loonlijst staat, zou wel een welkome aanvulling zijn. Hij liep vorige week rond bij Telstar. ,,We zouden hem er graag bij hebben”, zegt Jonker.

,,Hij wil ook wel en Norwich is bereid hem te verhuren, maar er moet wel een financiële overeenkomst tussen de clubs komen.” Gilmours clubgenoot Timi Odusina ziet Jonker ook graag terugkomen, maar dan eerst nog een keer voor een proef. ,,Hij is geblesseerd geraakt en revalideert nu bij Norwich. Daarna komt hij mogelijk terug.”

Jonker repte na afloop van een nuttige oefenwedstrijd waarin Bloemendaal prima weerstand bood. ,,Ik heb een uur lang zeven proefspelers kunnen bekijken en de andere jongens konden ook mooi een half uur spelen.”

Telstar-Bloemendaal 5-0

13. Van Berkel 1-0, 28. Khaddouch 2-0, 35. Hilton 3-0, 76. Lynen 4-0 , 78. Springer 5-0.

Telstar: Elouazzane, Vliet (60. Pattynama), Van Berkel (60. Budde), El Yaakoubi (60. Korpershoek), Hilton (60. Bronkhorst), Dkidak (60 Springer), Aarts (60. Najah), Pedro (60. Berenstein), Vlijter (60. Lynen), George (60. Houben), Khaddouch (60. Sprangers).

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen