Premium

Onderzoek naar andere route bus 341 door wijk Floriande in Hoofddorp

Onderzoek naar andere route bus 341 door wijk Floriande in Hoofddorp
Bus 341 rijdt in hoge frequentie over de drukke Fanny Blankers Koenlaan.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Hoofddorp

De vertegenwoordigers van Haarlemmermeer bij de Vervoerregio Amsterdam hebben maatregelen gevraagd om het aantal bussen dat over de Fanny Blankers Koenlaan in Hoofddorp-Floriande rijdt, flink te verminderen.

Het Regiobestuur van de Vervoerregio heeft een motie van de Haarlemmermeerse delegatie van die strekking aangenomen. Doel is om de dienstregeling van Connexxion per 2021 aan te passen. Maar omdat in 2020 de Fanny Blankers Koenlaan wordt heringericht, kan in die periode mooi al worden gekeken naar alternatieve busroutes door Floriande.

De raadsleden Erik van der Peet (CDA), Dicky Kerkhoff (PvdA), Abdelaziz Salhi (HAP), Piet Schouten (GroenLinks), Michel van Dijk (Forza) en Hans Spijker (Eén Haarlemmermeer) vertegenwoordigen de Haarlemmermeerse gemeenteraad in de Vervoerregio. Die gaat over het openbaar vervoer in de regio Amsterdam en ook Haarlemmermeer.

Onoplettendheid vanuit Haarlemmermeer heeft in het verleden tot een paar vervelende verrassingen geleid. Zo verdwenen ’opeens’ haltes van bus 340 op de Kruisweg vlakbij zorginstellingen. Ook deed opeens bus 341 het Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Floriande niet meer aan. Die bus reed voortaan over de Fanny Blankers Koenlaan langs het winkelcentrum en scholen. Dat leidde tot veel protest. De beslissingen voor die wijzigingen in de busroutes had de Vervoerregio anderhalf jaar eerder al genomen. De Regioraad, waarin ook Haarlemmermeer is vertegenwoordigd, keurde die wijzigingen goed.

De nieuwe vertegenwoordigers van Haarlemmermeer pakken het anders aan. Zij vragen om een onderzoek naar een andere route voor de 341 door Floriande. Minder bussen over de Fanny Blankers Koenlaan en een betere bereikbaarheid van maatschappelijke voorzieningen in Floriande zijn de eisen.

Er is al eens gekeken naar een alternatieve route voor de 341. Die bleek onvoldoende. Nu krijgt Connexxion de opdracht van de Vervoerregio om andere alternatieven te onderzoeken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.