Hoofddorpse tweeling De Brouwer mist finale WK synchroon

Bregje en Noortje de Brouwer op 2019 World Championships in Yeomju Gymnasium in Gwangju.© AFP

GWANGJU

De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer uit Hoofddorp hebben op de WK in Gwangju net naast een finaleplaats gegrepen op de technische uitvoering.

De tweeling kwam in de kwalificatie tot een score van 83,8188 punten, waarmee de 20-jarige zusjes op de dertiende plek eindigden.

Lees ook: Onafscheidelijke tweeling onderweg naar Olympische Spelen in Tokio: ’we kunnen alles tegen elkaar zeggen’

De beste twaalf plaatsten zich voor de finale. Het Russische duet Svetlana Romasjina/Svetlana Kolesnitsjenko eindigde als eerste in de kwalificatie met 95,9501 punten.

Bregje en Noortje de Brouwer op 2019 World Championships in Yeomju Gymnasium in Gwangju.© AFP

Twee jaar geleden grepen de tweelingzussen op hun eerste WK, in Boedapest, naast finaleplaatsen op de technische en vrije uitvoering.

Tijdens de World Series maakten ze dit jaar wel de nodige indruk met onder meer een persoonlijke recordscore van boven de 85 punten op de technische uitvoering.

"Ons doel was in de finale komen, dat is helaas net niet gelukt en dat is wel teleurstellend", zei Noortje de Brouwer in Gwangju. Het Nederlandse duet komt dinsdag in actie op de vrije uitvoering. "Het doel is ook daar om de finale te halen. Met de vrije uitvoering hebben we weer een kans, daar gaan we zeker voor.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal