Ventilator aangepast, Velsertunnel 12 uur dicht

Susanne Moerkerk
Velsen-Zuid

Van zaterdagavond acht uur tot en met zondagochtend acht uur kan er geen verkeer door de Velsertunnel. De tunnel wordt in twee richtingen afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden, het verkeer wordt omgeleid.

Rijkswaterstaat gaat tijdens de twaalf uur durende sluiting het tunnelsysteem aanpassen zodat de ventilatoren van de Velsertunnel maar één keer per maand hoeven proef te draaien.

Nu nog moet elke week getest worden of de ventilatoren, die rook uit de tunnel moeten blazen in het geval van bijvoorbeeld brand, het nog doen. Dit testen zorgt voor geluidshinder in de omgeving.

Naast deze grote aanpassing wordt in de bediening van de systemen in en rond de tunnel ook een aantal aanpassingen doorgevoerd. Rijkswaterstaat verwacht dat de tunnel zondagmorgen rond acht uur weer in gebruik genomen kan worden door het verkeer.

Rottepolderplein

Wie van noord naar zuid wil rijden tussen zaterdagavond en zondagochtend, kan via de calamiteitenboog naar de Wijkertunnel. Rijkswaterstaat schat in dat weggebruikers hierdoor vijf minuten langer onderweg zijn.

Wie vanuit de zuidelijke IJmond naar het noordelijke deel van de regio wil, wordt omgeleid via het Rottepolderplein en de Wijkertunnel. De extra reistijd is dan ruim tien minuten.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.