Ajax zonder Matthijs De Ligt op trainingskamp in Oostenrijk

Trainer Erik ten Hag tijdens het trainingskamp van de A-selectie van Ajax in De Lutte, ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.© ANP / Piroschka van de Wouw

BRAMBERG

Ajax gaat zonder Matthijs de Ligt op trainingskamp naar Oostenrijk. De 19-jarige verdediger is bezig om zijn transfer naar Juventus af te ronden. De Italiaanse club en Ajax hebben elkaar gevonden in een transfersom van naar verluidt 75 miljoen euro.

Beide clubs willen officieel niets zeggen over de transfer van De Ligt, omdat alle afspraken nog op papier moeten worden gezet. Het feit dat De Ligt niet mee gaat naar Oostenrijk, wijst er echter op dat zijn overgang naar Turijn bijna is afgerond. De international van Oranje kan bij de Italiaanse kampioen een contract voor vijf jaar ondertekenen.

Trainer Erik ten Hag kan ook niet beschikken over internationals als André Onana, Nicolás Tagliafico, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech. Zij hebben nog even vakantie, omdat ze deze zomer verplichtingen hadden met hun nationale ploegen. Aanwinst Quincy Promes gaat wel mee naar Bramberg.

Meer nieuws uit Ajax