Ouders in Noord-Holland betalen met 9,21 euro per uur gemiddeld het meest aan een oppas

Merlin Mulder
Amsterdam

Ouders betalen steeds meer aan een oppas voor hun kinderen. Noord-Holland is koploper. Hier verdient een oppas gemiddeld 9,21 per uur.

Dat blijkt uit data van de website Sitly, die ouders met oppassers verbindt. Bijna 176.000 oppassers in Nederland gaven aan wat zij verdienen.

Het uurtarief voor een oppas is volgens de website in heel Nederland toegenomen. Gemiddeld verdient een oppas nu 7,40 per uur. Een jaar eerder was dat nog 7,14.

Het verschilt nogal per provincie wat een oppas verdient. Noord-Holland spant de kroon met gemiddeld uurtarief van 9,21 euro. In Zuid-Holland, waar ouders ook boven het landelijk gemiddelde zitten, verdient een kinderoppas gemiddeld 8,48 per uur. Utrecht staat op drie, met iets meer dan 8 euro per uur. In deze provincies zijn relatief gezien minder oppassers beschikbaar, dus daar is volgens Sitly meer krapte op de markt. Hierdoor betalen ouders meer. Ook zorgen andere bijbaantjes, zoals in de horeca, ervoor dat ouders bereid zijn wat meer aan de oppas te betalen.

In Zeeland verdienen oppassers met 6,80 per uur, een stuk minder. In Flevoland krijgt een oppas gemiddeld 7,05 per uur.

Overigens betalen ouders in andere landen beter. Zo verdient een oppas in Denemarken 15,91 euro per uur en in Noorwegen krijgen ze gemiddeld een tientje per uur.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.