Rijsenhout krijgt weer een bus, lijn 663: drie ritten per dag

Van onze verslaggever
Hoofddorp

Er gaat vanaf 25 augustus weer een bus rijden van en naar Rijsenhout: lijn 663.

’s Ochtends om 7.14 en 7.45 uur vertrekt de bus vanaf de Kleine Poellaan richting NS-station in Hoofddorp. Om 7.34 uur rijdt er een bus van het station naar Rijsenhout. Het is een pleister op de wonde van het schrappen van alle buslijnen naar Rijsenhout. Sinds enige tijd rijdt er alleen openbaar vervoer op afroep.

Connexxion kondigt meer aanpassingen aan. Buslijn 661 van Zwanenburg naar Hoofddorp wordt geschrapt ’vanwege de zeer geringe reizigersaantallen’. Bus 161 is het alternatief, aldus het vervoersbedrijf.

Wie vanuit Zwanenburg naar de middelbare scholen KSH en het Haarlemmermeer Lyceum wil, of Sportcomplex Koning Willem-Alexander wil moet voortaan in Hoofddorp overstappen op lijn 341. Bus 145, Hoofddorp-Badhoevedorp, heet vanaf augustus lijn 192 en wordt doorgetrokken naar Schiphol Knooppunt Noord.

Ondertussen ergert Forza-raadslid Michel van Dijk zich aan de beperkingen van de elektrische bussen. Volgens hem loopt daardoor de dienstregeling in het honderd. Hij wil opheldering van de Vervoerregio Amsterdam.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.