Nederlandse honkballers naar finale van WPT

Nederlandse honkballers naar finale van WPT
Denzel Richardson.
© Archieffoto
Rotterdam

Met een 0-8 overwinning op Taiwan heeft het Nederlandse honkbalteam gisteren de finale van het World Port Tournament in Rotterdam bereikt.

Nederland opende meteen in de eerste inning, met punten van Bryan Engelhardt en Sharlon Schoop, de score. Na vier slagbeurten was de voorsprong al opgelopen naar 0-6. In de vierde inning sloeg Denzel Richardson zijn tweede homerun van het toernooi. Donderdag was zijn klap goed voor vier punten ditmaal was het een solo homerun.

In de achtste en negende inning gaf de ploeg van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen de zege nog wat meer glans met runs van Mark Smit en Dwayne Kemp.

Startend werper Orlando Yntema kreeg weliswaar zeven honkslagen in zes innings tegen, maar deze klappen vielen te verspreid om punten tegen te krijgen. Ook de relievers Mike Bolsenbroek, Kaj Timmermans en Kevin Kelly, die allen een inning gooiden, kwamen ongeschonden door het duel. Bolsenbroek en Kelly maakten indruk door beiden twee tegenstanders met drie slag uit te schakelen.

Vanavond wordt duidelijk wie zondagmiddag (13.30 uur) de tegenstander wordt in de eindstrijd van het WPT. In het Aziatische onderonsje spelen Taiwan en Japan om de andere plek in de finale. In de middagwedstrijd spelen Curaçao en de zwaar tegenvallende Amerikaanse ploeg om de vierde en vijfde plaats.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie