Werkzaamheden Brederoodseweg in Santpoort-Zuid liggen op schema

Werkzaamheden Brederoodseweg in Santpoort-Zuid liggen op schema
Werkzaamheden aan de Brederoodseweg.
© United Photos / Paul Vreeker
Santpoort-Zuid

Het eerste deel van de nieuwe riolering onder de Brederoodseweg in Santpoort-Zuid wordt op dit moment aangesloten op de Willem de Zwijgerlaan.

De nieuwe riolering hoort bij de herinrichting van de doorgaande weg naar Bloemendaal. Ongeveer tweevijfde deel van de Brederoodseweg, van huisnummer 98 tot de Willem de Zwijgerlaan, ligt open voor de grootschalige ingreep en is niet toegankelijk voor autoverkeer.

Terwijl aan de ene kant van de straat het riool wordt aangesloten op de Willem de Zwijgerlaan, wordt er verderop hard gewerkt aan het egaliseren van de zandlaag. Daar is de riolering al vervangen en wordt de ondergrond klaargemaakt voor de bestrating met klinkers en asfalt. Als de bestrating er ligt, gaat de weg richting Bloemendaal op de schop.

De gehele Brederoodseweg wordt ingericht als 30-kilometerzone en krijgt een vrijliggend fietspad van rood asfalt. De rijbaan voor de auto’s wordt bestraat met klinkers. De werkzaamheden liggen op schema en gaan in de zomer door. Verwacht wordt dat de herinrichting van de Brederoodseweg eind dit jaar klaar is.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie