Nederlandse softbalsters sluiten toernooi af met zege op Tsjechië, maar verdienen geen ticket naar Olympische Spelen [video]

Ontgoocheling bij Oranje. Geen Tokio 2020.© Foto Orange Pictures/Jan Kruijdenberg

Monne Reitsma
Utrecht

Met de speelsters die weinig innings hadden gemaakt in de basis heeft de nationale damessoftbalploeg zaterdag het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Utrecht met een zege afgesloten. Tsjechië werd met 7-0 verslagen.

De beslissing viel in de vijfde slagbeurt. Bij een 1-0 voorsprong scoorde Nederland zesmaal. Twaalf speelsters betraden in die inning het slagperk.

Doordat Tsjechië niet meer wist te scoren in de gelijkmakende beurt was de wedstrijd na vijf innings ten einde en eindigde Nederland het OKT uiteindelijk op de derde plaats.

Britt Vonk was de beste slagvrouwe tijdens dit toernooi voor de nationale ploeg. Zij sloeg zeven honkslagen in tien beurten voor een gemiddelde van 0.700. Bovendien kreeg zijn nog eens zesmaal, waarvan enkele keren opzettelijk, vier wijd.

Dinet Oosting kwam tot 0.500 (6 uit 12) en Maxime van Dalen eindigde op 0.429 (6 uit 14). Van Dalen sloeg ook de meeste punten (5) binnen. Vonk scoorde zes van de 31 punten voor Oranje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rebecca Soumeru nam emotioneel afscheid tijdens het duel met Tsjechië. Zij heeft een punt achter haar imposante loopbaan als international gezet.

Het enige Olympische ticket dat in Utrecht te verdienen was ging naar Italië. In de finale werd Groot-Brittannië met 5-0 verslagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen