21-jarige Haarlemmer op raadselachtige wijze omgekomen tijdens vakantie in Spanje

Dewi de Koster.

Dewi de Koster.

Marlies Vording
Haarlem

De 21-jarige Dewi de Koster uit Haarlem is op raadselachtige wijze om het leven gekomen tijdens een vakantie met vrienden naar Lloret de Mar.

Hij stierf in een ziekenhuis in Barcelona nadat hij dagenlang in coma had gelegen. Volgens de Spaanse autoriteiten gaat het om een ongeluk, maar zijn familie is daar niet gerust op. ,,Het zou ook een ruzie geweest kunnen zijn’’, zegt zus Amy Moison.

Het noodlot sloeg toe op zaterdag 20 juli. Dewi was toen net drie dagen op vakantie met een groep van acht vrienden, onder wie zijn 17-jarige broertje. Na een avondje stappen verloren de jongens de 21-jarige Haarlemmer uit het zicht. ,,Ze dachten dat hij al naar het hotel was gegaan.’’

In plaats daarvan lag Dewi tot ongeveer half zes ’s morgens met een hartstilstand op de grond, vlak naast een muur met een hoogte van zo’n vijf meter. ,,Eerst kwam de politie met het verhaal dat hij van twee hoog zou zijn gevallen. Later bleek dat niet het geval te zijn. Hij zou in een steegje op het muurtje zijn gaan zitten en zijn gevallen.’’

Hij is vervolgens naar het ziekenhuis in Barcelona gebracht, waar artsen er niet in slaagden hem uit een coma te halen. Dankzij een crowdfundingsactie, die op de sociale media massaal is gedeeld, kon Moison met haar moeder en zus naar Barcelona afreizen om bij haar broer te zijn. Op 26 juli overleed Dewi om 18.05 uur. Zijn lichaam is op dit moment nog in Spanje.

De familie vindt het verhaal van de politie opmerkelijk. ,,Uit de autopsie blijkt dat hij alleen botbreuken in zijn gezicht heeft. Verder heeft hij geen schrammetje.’’ Volgens Moison zijn er plannen om een advocaat in te schakelen om de onderste steen boven te halen.

Lloret de Mar is een populaire vakantiebestemming.

Lloret de Mar is een populaire vakantiebestemming.© Archieffoto

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.